KezdőlapVilágA bátor édesanya brutálisan megégett, miközben kimentette a gyerekeit a házukban tomboló...

A bátor édesanya brutálisan megégett, miközben kimentette a gyerekeit a házukban tomboló tűzből

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy bátor édesanya majdnem az élete árán mentette ki gyerekeit az otthonukban tomboló tűzből, de végül felépült, és hozzáment párjához, a gyerekek édesapjához.

A 33 éves Angel Fiorini testének nagy részén harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, miután 2016 októberében tűz ütött ki washingtoni otthonában. A nő akkor 8 éves lánya, Gianna, is súlyos égési sérüléseket szenvedett a karján, a kezein és a hasán, és mindketten hetekig voltak kórházban.

De egy hosszú és fárasztó küzdelem után 2017 júliusában Angel és párja, a 34 éves Aaron, végre összeházasodhattak. „Nagyon érzelmes nap volt. Nemcsak az esküvőnket ünnepeltük, hanem Gianna és az én túlélésemet is.” – mondta Angel a The Sunnak. „Már az is egy csoda volt, hogy ott állhattunk a családunk körében.”

2016. október 28-án Angel otthon volt a gyerekeivel, Giannával, a 4 éves Vinnie-vel és a 2 éves Rosalie-val, miközben Aaron a barátaival szórakozni indult. A nő éjfél körül arra ébredt, hogy nehezen kap levegőt.

„Emlékszem, hogy kinyitottam a szememet, és nagyon zavartnak éreztem magamat.” – emlékezett vissza. „Nagyon melegem volt, és olyan volt, mintha a tüdőm nem működne megfelelően, nem tudtam rendesen levegőt venni. Felkeltem és kinyitottam a hálószoba ajtaját – ekkor láttam, hogy az otthonom egyharmada lángokban áll, és az egész nappali megtelt sűrű, fekete füsttel. Fogtam Vinnie-t és Rosalie-t és kirohantam velük. Aztán visszaszaladtam Giannáért. Fel sem merült bennem, hogy esetleg nem jutok el hozzá – minden áron meg kellett mentenem. Azt hiszem, hathatott az adrenalin, és egyáltalán nem féltem.” – idézte fel az édesanya.

Ekkor már a fél lakás lángokban állt, és Angel hason csúszva jutott el a lánya hálószobájáig. „Lehúztam a földre, és magam alatt húztam ki a szobából és végig a folyóson, a bejárati ajtó felé. Kemény munka volt, de meg akartam védeni őt, amennyire csak tudtam. A bejárati ajtóhoz értem, és elfordítottam a kilincset – a kezem szó szerint olvadni kezdett az ajtógombon, miközben a tűz az egész házat beborította – olyan volt, mint a filmekben.”

„Mindkettőnk kezén és karján rettenetes, fekete, elszenesedett bőr lógott, de emlékszem, hogy arra gondoltam, minden rendben lesz, mert életben vagyunk, de aztán elájulhattam, mielőtt sikerült volna kijutnunk a házból.”

Szerencsére egy nyugdíjas tűzoltó és mentős, Matt Burson, látta a tüzet, és kimentette őket. Édesanyát és lányát azonnal kórházba szállították. Angel testének 43%-án harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, a hátán, a karján, a kezén és a nyakán, és a légutai is súlyosan sérültek.

Néhány napig lélegeztetőgépre volt szüksége, és a karjai egy plafonhoz erősített hálóban lógtak, hogy ezzel is elősegítsék a gyógyulást. Gianna sérülései nem voltak olyan súlyosak, mint az édesanyjáé, de az orvosok megállapították, hogy ha Angel nem védte volna őt a testével, s kislány sokkal rosszabbul is járhatott volna.

Angel közben bakteriális tüdőgyulladást és szepszist kapott, majd több szervi elégtelenség is jelentkezett nála, és 10 napig kómában feküdt. Az orvosok azt mondták a családjának, hogy a túlélési esélyei nagyon bizonytalanok.

„Valahogy sikerült átvészelnem. Aaron a nap 24 órájában mellettem virrasztott, miközben egy családi barát vigyázott a gyerekekre – annyian aggódtak értem, hogy muszáj volt felépülnöm.” – mondta Angel, aki végül öt hét után hagyhatta el a kórházat. „Végül három bőrátültetésem volt. Az egyikhez a combomról vettek bőrt, és szó szerint a karomra és a hátamra varrták – ez nagyon fájdalmas eljárás volt, de meg kellett tenni, ha valaha is fel akartam épülni az égési sérülésekből.”

A tűzoltók végül nem tudták meghatározni a tűz forrását, de Angel szerint egy meghibásodott radiátor lehetett az oka. „Nehéz volt visszatérni a normális élethez. Gianna szörnyű rémálmoktól szenvedett, én pedig erősen izzadtam a bőrátültetés miatt.” – mondta.

„És nagyon nehéz volt, mert elveszítettünk mindent, amink volt – minden kép és emlék, ami a házzal együtt elégett, pótolhatatlan, és fel kellett dolgoznunk a tényt, hogy mindent elveszítettünk.”

Januárban Aaron megkérte Angel kezét, ekkor már 15 éve együtt voltak, de korábban nem szánta rá magát a lánykérésre. „Olyan csodálatos meglepetés volt.” – emlékezett vissza Angel. „Mindazok után, amiket átéltünk, ez azt hiszem meggyőzte Aaront, hogy össze kell házasodnunk.”

A pár végül 2017 júliusában házasodott össze a hegyekben. Gianna az esküvő napján súlyos szorongástól szenvedett, de végül sikerült végignéznie, ahogy a szülei kimondják a boldogító igent.

“Nem hittem el, hogy végre összeházasodtunk! Ez egy csodálatos nap volt,amikor körülvettek minket azok, akik fontosak a számunkra. Hálát adtam Istennek, hogy megóvott minket, és ünnepeltem az életet! És ha újra meg kellene mentenem a gyerekeimet, megtenném. Nem változtatnék semmin. Az, hogy megégtem, és a kórházban töltött idő életem legnehezebb időszakát jelentették, de Gianna és én túléltük. Ez más megvilágításba helyezi a házunk elvesztését.” – mondta Angel.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet