KezdőlapVilág„A családom azt gondolta, hogy a barátom csak kihasznál”

„A családom azt gondolta, hogy a barátom csak kihasznál”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az indonéziai Maureen és Rio még 2006-ban ismerkedtek meg egy online játékon keresztül, és mostanra már több mint 15 éve együtt vannak.

Sokan kételkedtek a kapcsolatuk őszinteségében, többek között Maureen családja is, mivel a fiatal nő fogyatékkal él, és kerekesszékben ül. Rio azonban az elmúlt években bebizonyította, hogy őszintén szereti Maureent, és a pár úgy érzi, a kapcsolatuknak komoly jövője van.

Maureen gyenge motorikus rendszerrel született, ezért soha nem is tudott megtanulni járni, és egész életében kerekesszékbe kényszerült, ráadásul 10 éves korában gerincferdülést is diagnosztizáltak nála.

„Régen sokat sírtam, és azt kérdezgettem, miért nem tudok járni? De most azt gondolom, hogy a testem gyönyörű” – mondja Maureen, aki megtanulta elfogadni önmagát az évek során.

Amikor ő és Rio megismerkedtek, még mindketten tinédzserek voltak, és miután már egy ideje beszélgettek, és közelebb kerültek egymáshoz, Maureen bevallotta, hogy fogyatékkal él.Rio először meglepődött, és nem tudta, pontosan hogy reagáljon, mivel senki mást nem ismert, aki fogyatékkal élt volna, de ez végül nem jelentett problémát a kapcsolatukban, sőt, Rio azt mondja, szeret mindenben segíteni a barátnőjének.

Maureen családja azonban kezdetben bizalmatlan volt, különösen a lány bátyja, Eric, aki mindig is úgy érezte, hogy védelmeznie kell a húgát.

„Amikor Rio először közel került Maureenhoz, nem igazán bíztam benne. Azon gondolkodtam, vajon nincsenek-e más szándékai, hogy valóban szereti-e a húgomat” – mondta Eric, hozzátéve, hogy kezdeti aggodalmai azóta elmúltak, és elismerte, hogy Rio azóta számtalanszor bizonyította a családjuknak, mennyire szereti Maureent.

A pár az interneten is gyakran oszt meg videókat, többek között azért, hogy megmutassák, az övékhez hasonló kapcsolatok igenis lehetségesek, és hogy reményt adjanak azoknak, akik szintén valamilyen fogyatékkal élnek. De ez természetesen azt is jelenti, hogy az online kapott kritikával is számolniuk kell.

Sokan azzal vádolják őket, hogy a kapcsolatuk nem őszinte, és többen is úgy gondolják, Maureen nyilván gazdag, és Rio csak ezért marad mellette. Sőt, a nő azt is elárulta, hogy egy hozzászóló egyszer azt írta neki, el kellene engednie Riót, mert „jobbat érdemel ennél”.

Maureen és Rio a jövőben szeretnének összeházasodni, saját családot alapítani, és bebizonyítani az embereknek, hogy az övékhez hasonló kapcsolatok nem lehetetlenek.

„Ott ahol szerelem van, bármi lehetséges. Bizonyítékai akarunk lenni annak, hogy a szerelem nem a fizikai külsőt látja, azt, ahogy kinézel, hanem azt, hogy ki vagy valójában legbelül” – mondja Maureen.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet