KezdőlapVilágA Down-szindrómás férfi elvégezte az egyetemet, és ezzel történelmet írt

A Down-szindrómás férfi elvégezte az egyetemet, és ezzel történelmet írt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 38 éves Dylan Kuehl a washingtoni Olimpiából mindig is arra vágyott, hogy elvégezze az egyetemet, de számára az idáig vezető út hosszabb és nehezebb volt, mint a legtöbb ember számára, mivel Down-szindrómával született.

Ez a rendellenesség a 21. kromoszómapár hibás osztódásának következtében jön létre. Többnyire középsúlyos vagy enyhe értelmi fogyatékossággal jár, és különböző egészségi problémákkal társulhat.

Dylannek nehezebb dolga volt, mint másoknak, de nagyon elszánt volt, keményen dolgozott az álmaiért, és mára sikeresen megszerezte a diplomát a The Evergreen State College-ban.

Amikor jelentkezett az egyetemre, sokan helytelenítették a döntését, de ő nem törődött a kritikával, és olyan emberekkel vette körül magát, akik támogatták és bátorították. Amikor a diplomaosztón beszédet mondott – a 900 diák közül csak háromnak nyílt erre lehetősége, és ő lehetett az egyikük – gondoskodott is arról, hogy mindenkinek köszönetet mondjon, aki segítette őt ezen az úton.

Dylan többek között imád festeni és táncolni, és most már diplomája is van a művészeti tagozaton. Ő az első Down-szindrómás diák, aki diplomát szerzett ezen az egyetemen az intézmény fennállásának 51 éve alatt. Ezzel nemcsak a saját álmát váltotta valóra, de megnyitotta az utat más fogyatékkal élő diákok előtt is, akik arra vágynak, hogy elvégezzék a főiskolát.Dylan köszönetet mondott a családjának, a barátainak, az évfolyamtársainak és a tanárainak egyaránt.

„Minden kemény munkánk, elhivatottságunk, és az, hogy soha nem adtuk fel, juttatott el minket erre a pontra” – mondta a beszédében.

Külön köszönetet mondott az egyetemnek azért, felvették őt, és kiemelte, hogy mindenkinek esélyt kellene kapnia a továbbtanulásra. Azt is megerősítette, hogy a diplomát kemény munkával és elhivatottsággal szerezte, és ezt senki nem veheti el tőle.

Dylan Kuehl azt reméli, hogy az általa elért eredmények másoknak is inspirációt nyújthatnak, hogy főiskolára jelentkezzenek, és diplomát szerezzenek.

Fotó: Dylan Kuehl/Facebook

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet