KezdőlapVilág„A feleségem követeli, hogy hagyjam ki anyám temetését, hogy részt vehessek az...

„A feleségem követeli, hogy hagyjam ki anyám temetését, hogy részt vehessek az ő családi vacsoráján – szerinte anyámasszony katonája vagyok”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A veszteség már önmagában is megviseli az embert, de amikor egy szerettünk elvesztése mellett még választanunk is kell két fontos dolog között az életünkben, az már minden emberi képességünket meghaladja. Etikátlan és önző dolog választás elé helyezni valakit, a saját érdekeinket nézve. Elvárni tőle pedig, hogy áldozatot hozzon értünk, szintén nem vall egy minőségi párkapcsolatra.

Egy gyászoló férfi a Reddit-en öntötte ki a szívét, hatalmas felkavarodást okozva a felhasználók között, miután bevallotta, csalódott a felesége „szélsőséges viselkedése” miatt.

A nő ugyanis gyakorlatilag megtiltotta, hogy elmenjen a saját édesanyja temetésére, ehelyett követelte, hogy az ő „fontos” családi vacsoráján vegyen részt. A neje „dühös” reakciója „váratlanul” érte a férfit, aki most teljesen összezavarodott és a szíve is összetört.

A névtelen posztoló elmesélte, az édesanyja hirtelen hunyt el, a halála pedig nagyon megviselte őt. Ő volt „a sziklám, a bizalmasom, a legjobb barátom” – írta a férfi.

Hozzátette: „A feleségem azonnal ragaszkodott hozzá, hogy hagyjam ki a temetést, és inkább vegyek részt a nagy családi vacsoráján. Azt mondta, a családja mindig is ott volt mellettem, és nagyon fontos, hogy a támogatásunkat azzal mutassuk ki irántuk, hogy részt veszünk az eseményeiken”.

A megbántott férfi azt is elárulta, a felesége és a nővére „anyámasszony katonájának” nevezte őt amiatt, hogy kihagyná a családi vacsorát az anyja temetése miatt. „Olyan dolgokat mondtak, mint ‘anyukád azt akarná, hogy támogass minket’ és ‘fel kell nőnöd, és minket kell előtérbe helyezned’” – folytatta a férfi, akinek a szíve darabokra hullott a felesége szavaitól, mert az édesanyja valójában imádta őt.

„Anyukám mindig úgy tekintett rá, mint a saját lányára, és még a végrendeletébe is beleírta” – fogalmazott a gyászoló férj, akinek a története nagy felháborodást keltett az online platformon.

Az olvasók kiakadtak a felesége reakcióján, és egyhangúan elítélték a nőt, a férfi védelmére kelve.

„Istenem…. Majdnem ezer mérföldet utaztam, hogy eljussak az anyósom temetésére. A feleségednek nemcsak hagynia kellene, hogy részt vegyél rajta, hanem mindent félre kellene tennie és támogatnia téged abban, hogy gyászold az anyukádat” – szólt hozzá egy felhasználó. Egy másik pedig hozzátette: „menj el a temetésre, kapcsold ki a telefonod, és vedd körül magad olyan emberekkel, akik valóban szeretnek és támogatnak”.

Sokak azt nehezményezték, ha a felesége családja valóban mindig a férfi mellett állt, akkor ezekben a nehéz percekben miért nem teszi? Azt is megjegyezték, ha egy házastárs nem támogatja a másikat egy ilyen nehéz helyzetben, akkor ki? „Ez a válás területe” – fogalmazott valaki.

„Nincs olyan épeszű ember egyetlen kultúrában sem, aki ne tisztelné annyira a szülő halálát, hogy támogassa a párját. Te jó ég, a feleséged egyáltalán kedvel téged?” – véleményezett egy másik felhasználó.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet