KezdőlapVilágA férfi azt mondja, megbánta, hogy gyereket vállalt: „9 éve nem hallottam...

A férfi azt mondja, megbánta, hogy gyereket vállalt: „9 éve nem hallottam róluk, csak egy bankautomata voltam nekik”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy apa őszintén beszélt arról, mi az, amit a leginkább megbánt az életében, ez pedig az, hogy gyereket vállalt. Bevallotta, hogy az apaság nem olyan volt, mint amire számított, és hogy a gyerekeivel való kapcsolata teljes mértékben tranzakciós jellegű volt.

Alan Dyson a közösségi médiában vallott ezzel kapcsolatos érzéseiről. Elmondása szerint ő mindent megadott nekik, míg ők semmit sem adtak neki.

„Az életemet adtam a gyerekeimnek, mindent megkaptak, a legjobb ruhákat, a legjobb ételeket, a legjobb iskolákat, én pedig 25 évig egy szerelem nélküli házasságban maradtam, hogy biztosítsam, hogy jó nevelést kapjanak” – írta a férfi.

Állítása szerint azonban mindez nem volt elég a gyerekeinek, akik mindig többet akartak. „Életem minden napján panaszkodtak, a ruhák nem voltak elég drágák, az étel nem volt elég jó, és nem jártak be az óráikra.”

Dyson azt is bevallotta, hogy közel 10 éve nem beszélt mostanra már felnőtt gyerekeivel, és úgy érzi, elvesztegette az életét azzal, hogy apa lett – írja a YourTango.com.

„A legidősebb gyerekem 33 éves, a legfiatalabb pedig 31. Már 9 éve nem láttam őket, vagy hallottam felőlük, nem válaszolnak az e-mailekre, nem tudom, hol vannak. Úgy érzem, hogy számukra én csak egy bankautomata voltam” – osztotta meg.Néhány szülő együttérzett az apával, és elismerték, hogy szülőnek lenni nehéz és sokszor hálátlan, illetve magányos feladat. „Megértem. Mi mindent megadtunk nekik. Ez az első hibánk” – írta egy felhasználó a TikTokon.

„Nem vagy egyedül. Sok szülő érzi így” – tette hozzá egy másik hozzászóló is. „Tanárként naponta látom ezt. Nem számít, mit tesznek vagy adnak a szülők, az sosem elég” – értett egyet egy harmadik kommentelő.

Mások azonban azon a véleményen voltak, hogy az apa fontos információkat hagyott ki a gyerekeivel való kapcsolatáról, és kell lennie valamilyen más oknak a háttérben, amiért nem állnak vele szóba.

Egyesek felvetették, hogy Dyson gyerekkorukban talán nem törődött eleget a gyerekeivel azon kívül, hogy anyagilag biztosította a kényelmüket, és ezzel ő maga érte el azt, hogy eltávolodjanak tőle, és csak úgy gondoljanak rá, mint aki gondoskodik az anyagi jólétükről.

„A felnőtt gyerekek úgy bánnak a szüleikkel, ahogyan ők érezték magukat gyerekként” – írta egy felhasználó.

A férfi gyerekei nem nyilvánítottak véleményt a kérdésben, így az ő nézőpontjukat nem ismerhették meg a felhasználók.

De bármi is legyen az oka Dyson és a gyerekei elhidegülésének, az biztos, hogy az édesapa nincs egyedül az érzéseivel. A YouGov 2021-es felméréséből kiderült, hogy 12-ből körülbelül 1 szülő mondja azt, hogy megbánta a gyermekvállalást.

A szülők élete tele van váratlan akadályokkal, és nem mindenki áll készen erre, de nem könnyű nyíltan beszélni ezekről a félelmekről és megbánásokról.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet