KezdőlapVilágA férfi nem volt hajlandó átadni a helyét egy anyának, aki a...

A férfi nem volt hajlandó átadni a helyét egy anyának, aki a lánya mellé akart ülni: nem azért vásárolt ablak melletti helyjegyet, hogy átengedje másnak!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Tömegközlekedni igazi élmény! A kisvárosi buszoktól kezdve, a települések közti vonatozáson át az országhatárokat túlszárnyalló repülőkig, valódi kaland lehet az ember utazása egy-egy ilyen tömegközlekedési eszközön. Egy konkrét esettel magyarázzuk, miért.

Egy fiatalember egy hosszú repülőút elébe nézve, időben lefoglalt egy számára tökéletes – ablak melletti helyet, hogy a többórás utazás közben élvezhesse a kilátást.

Az élményt viszont egy másik utas zavarta meg, egy nő, aki a mögötte lévő sorban ült, és a kislánya mellé szeretett volna kerülni. Ehhez pedig őt kérte meg, hogy adja át neki a helyét.

A férfi határozottan nemet mondott, és igazságtalannak találta, hogy a nőnek egyáltalán megfordult a fejében, hogy ilyent kérjen.

Az utast azóta sem hagyta nyugodni az ügy, ezért a Reddit közösségi médiaplatformon számolt be az esetről, véleményt kérve a felhasználóktól, hogy szerintük most kinek volt igaza. Íme a bejegyzése:

“Csak arra kért, hogy cseréljek vele, hogy az én ablakos helyemet foglalhassa el, a lánya mellett, én pedig az ő középső helyét kaptam volna egy sorral hátrébb. A pokolba is, dehogy! Nem az én problémám, hogy nem együtt foglaltak. Ami még rosszabb, hogy körülöttünk voltak mások is a túracsoportjukból, és akár hármas cserét is kérhetett volna” – fogalmazott a sértett utas.

“Előbb átgondoltam volna, és elmondtam volna a kérésemet az utazásszervezőnek ahelyett, hogy csak úgy megkérdez, és elvárja, hogy belemenjek egy rám nézve rosszabb alkuba. Az anya kicsit felhúzta magát, valószínűleg bosszúból, amiért nem mozdultam. Miután azonban a tabletta hatott, minden simán ment” – tette hozzá a férfi.

A posztja természetesen megosztó véleményeket váltott ki a közönségből. Volt, aki szerint fogalmazhatott volna finomabban is az utas, hiszen mégiscsak egy ártatlan kérésről volt szó.

Mások támogatták a férfit, hogy kiállt magáért, mivel pénzt adott, hogy ott ülhessen, ahol szeretett volna, és valóban nem az ő problémája, hogy az anya nem a lánya mellett kapott helyet. Ráadásul ha szervezett csoportkirándulás tagjaiként ültek repülőre, igazán kérhette volna a nő a szervezőktől, hogy tegyék lehetővé számára, hogy a lánya mellett utazhasson, nem igaz?

Jó lenne, ha manapság normálissá válna a kölcsönös tisztelet és tolerancia, bármilyen esetről is legyen szó – ezzel tartozunk egymásnak, akár hibát követünk el, akár jogunk van valamire, mert fizettünk érte. Vagy hogy is van ez?

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet