KezdőlapVilágA férfi szerelme furcsán kezdett viselkedni, miután megszületett a gyerekük - ledöbbent,...

A férfi szerelme furcsán kezdett viselkedni, miután megszületett a gyerekük – ledöbbent, amikor megtudta az igazságot a nőről

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mindannyian azért kezdünk egy komoly kapcsolatba, mert valóra szeretnénk váltani az álmainkat egy saját otthonról, boldog házaséletről, egy saját kis családról. Csakhogy az életben semmi nem garancia, még az adott szó sem. Így sokakat érhet csalódás, ha a másik fél hirtelen meggondolja magát, már nem vallja ugyanazokat az elveket, vagy ne adj’isten megcsalja a párját.

Hasonlóan keserű szájízzel maradt az a 28 esztendős férfi is, aki azt hitte, végre megtalálta azt a nőt, akiről mindig is álmodott: a tökéletes feleséget, a gyermekei anyját, aki mellett családot alapíthat, majd megöregedhet. De mivel a kép nemigen akart összeállni a három évvel fiatalabb barátnője körül, a férfi úgy döntött, kutakodik kicsit, hogy kiderítse az igazságot.

A pár két éve járt együtt, amikor a nő megtudta, hogy várandós. A férfit meglepte a hír, hiszen mindig óvatos volt, ráadásul a barátnője is azt állította, hogy tablettát szed. Nem ilyen formában számított a családalapításra, de balesetek bármikor megtörténhetnek alapon elfogadta a helyzetet, és izgatottan várta a kisbaba érkezését. Csakhogy a terhesség előrehaladtával a barátnője egyre furcsábban kezdett el viselkedni, és követelőző lett, mely kérdőjeleket vetett fel a férfiban.

Az egyik dolog, amit a lány sürgősen el akart érni nála, hogy vegye fel őt is a lakásába. A kitartásával csatát nyert. A másik dolog a babaszoba berendezése, valamint a munkahelyi kötelezettségeik voltak. A nő megígérte, hogy folytatja a munkát, de ragaszkodott hozzá, hogy otthonról dolgozhasson – a férfi ebbe is beleegyezett.

Együtt jártak terhesgondozásra, ám a harmadik trimeszterben, az egyik vizsgálat során a nő megkérte, várjon odakint, míg ő négyszemközt beszél az orvossal. Bár furcsállta a dolgot, a férfi ezt is elfogadta. Azt gondolta, valami baj van a babájukkal, amit a lány titokban akar tartani előtte, de később rájött, hogy ennek egészen más oka volt.

Hetekkel a szülés előtt, a nő a megszokottnál is gyanúsabban viselkedett. A telefonhívásokra és az üzenetekre elvonulva válaszolt, azzal magyarázván a dolgot, hogy bizalmas munkahelyi megbeszélésekről van szó. A férfi ekkor már kételkedni kezdett.

Az utolsó cseppet a pohárban pedig az jelentette, amikor a kisbabájuk végre megszületett, és az anyuka szinte követelte, hogy a férfi minél hamarabb intézkedjen a gyermek anyakönyvi kivonatát illetően. Mintha betegesen aggódott volna valami miatt, amit nem mondhatott el.

A férfi úgy döntött, nem intézkedik. A döntése heves vitákat szült, mire a nő abbahagyta a nyomulást, amikor ráészlelt, mennyire furcsán viselkedik. Egy napon, a férfinak alkalma adódott belenézni a párja telefonjába anélkül, hogy az észrevette volna – és meglátta azt, amitől a lelke mélyén tartott: egy beszélgetést a barátnője és egy másik férfi között. A kismama fotókat küldött magáról és a babáról ennek az idegennek, ráadásul azt is odaírta, hogy szerinte az ő gyermeke.

A férfi dühbe gurult, és nem tudta tovább titkolni a valódi érzéseit a nő előtt. Szembesítette a nővel a tényeket, aki erre bocsánatot kért, és bevallotta, hogy viszonya volt, azt viszont nem tudta pontosan megmondani, hogy a gyerek a kié, ezért a férfi apasági tesztet kért.

Néhány nap múlva fény derült az igazságra: a kisbaba a másik férfié, aki ráadásul a nő főnöke, felesége van, és négy gyermek édesapja. A nőnek el kellett titkolnia a viszonyt és a terhességet a kollégák előtt – ezért ragaszkodott az otthoni munkához. De a DNS-teszttel a kártyavár összedőlt.

A férfinak minden erejét össze kellett szednie, hogy megtegye ezt a lépést, de ezt tartotta helyesnek: bár szerette a nőt, képtelen volt megbocsájtani neki a hazugságáért és a hűtlenségéért, ezért a gyermekével együtt elküldte őt az otthonából. A lelkében viszont így sem lelt megnyugvásra. Ekkor felvette a kapcsolatot a másik férfi családjával.

„Megtaláltam a feleséget a Facebookon, és elküldtem neki mindent, amim volt, beleértve a csajomtól kapott sms-eket is, amelyekben azt írta, hogy a baba az övé” – számolt be a férfi a Redditen közzétett bejegyzésében.

A szíve összetört, és úgy érezte, többé sosem lesz képes megbízni egyetlen nőben sem. Bár az ex-barátnője továbbra is kereste őt, és hiányzott neki a kisbaba is, mégis úgy döntött, soha többé nem áll szóba vele. Legbelül üresnek érezte magát, és óriásit csalódott a szerelemben.

Később megtudta, hogy a hűtlen főnököt végül kirúgták az állásából, miután mindenki tudomást szerzett a viszonyáról, és a felesége is elhagyta őt a négy gyerekkel, amiért őket is átverte. „Van némi igazság a földön” – vélekedett a férfi, aki még mindig a volt barátnőjét hibáztatja a zűrzavarért az életében.

A közösségi platform felhasználóit mélyen megérintette a névtelen férfi története. Sokan megtapsolták őt a józan cselekedeteiért és azért, ahogyan kezelte a nehéz helyzetet. Voltak, akik tippekkel próbáltak segíteni neki a továbblépésben, és egy szakember segítségét is felemlegették arra az esetre, ha egyedül képtelen megbirkózni a traumatizáló élménnyel.

Míg mások a józanságra hívták fel a figyelmét: „ne lepődj meg, ha kopogtat az ajtódon a nő, és kér még egy esélyt. Ne dőlj be neki” – tanácsolta határozottan az illető. A hozzászólásokban mindenki igyekezett támogatásáról biztosítani a gyászoló férfit, és együtt éreztek a főnök feleségével és gyermekeivel is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet