Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha láttad a Terminál című filmet Tom Hanks főszereplésével, akkor ismerősnek tűnhet ez a szituáció, és nem árt, ha tudod, hogy a filmet valóban valós esemény inspirálta, egy férfi története, aki 18 évig egy repülőtéren rekedt.

Az igaz történet főszereplője Mehran Karimi Nasseri, akit az emberek inkább Alfred Mehran néven ismernek. Az iráni származású férfi 1988 augusztusától 2006-ig a francia Charles de Gaulle repülőtér egyik terminálján élt.

Nasserit az 1970-es években kiutasították Iránból, és a férfi egy ideig Belgiumban élt, ahol menekült státuszt kapott. Később azonban úgy döntött, hogy Nagy-Britanniába emigrál, és 1988. augusztus 26-án fel is szállt egy Londonba tartó repülőre, de a párizsi átszállásnál gondja akadt. Ugyanis a tárcáját, amiben a személyazonosságát igazoló iratai is voltak, ellopták. Így nem léphetett be Franciaország területére, de tovább sem utazhatott, ezért a hatóságok arra kérték, hogy a helyzet tisztázásáig maradjon a reptéren. A férfi évekig várt ott, és közben a reptér lett az otthona.

Nasseri a Charles de Gaulle repülőtéren kiválasztott két padot, amelyeket ággyá alakított, még ágyneműt is kapott. Ideje legnagyobb részében a férfi csak ült, és az elhaladó utasokat nézte. Voltak, akik pénzt adtak neki ételre, mások könyvet, újságot adtak neki. Története a sajtóban is megjelent, és ezután számos bátorító levelet kapott.

Ügyét Christian Bourget francia jogász vette kézbe, aki mindent megtett annak érdekében, hogy a férfi állampolgárságot kapjon. 11 év után az ügyvédnek sikerült úti okmányokat szereznie, amelyekkel Nasseri beléphetett volna Franciaországba, vagy elutazhatott volna. De a férfi nem volt hajlandó aláírni a papírokat, mivel azokon az szerepelt, hogy csak iráni állampolgársággal rendelkezik, és nem brittel, márpedig ő mindenképpen Angliába akart menni, és brit állampolgár szeretett volna lenni. Így további 7 évig élt a reptéren, ami immár az otthona volt. Miután 2006-ban megbetegedett, kórházba szállították, majd kezelése után a Vöröskereszthez került, egy menedékhelyre vitték, és a férfi sokáig ott is maradt, és azóta is Párizsban él.

Története ihlette Andrew Donkin „The Terminal Man” című könyvét, amely a Terminál című film alapját is képezte.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!