KezdőlapVilágA férfit kiskorában magára hagyták egy babakocsiban, 57 év után végre megismerhette...

A férfit kiskorában magára hagyták egy babakocsiban, 57 év után végre megismerhette az édesanyját

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

John Hacking mindössze annyit tudott az édesanyjáról, hogy a neve Maureen Clifford, és hogy nyomtalanul eltűnt, még amikor John kisfiú volt.

Amikor a férfi, akit annak idején egy babakocsiban hagytak az utcán, 57 év után végre megismerkedhetett az édesanyjával az angliai Kentben, kettejük találkozása szívszorítóan kedves pillanat volt. John Hacking évekig semmit nem tudott a biológiai anyjáról, és mindvégig azon tűnődött, vajon miért hagyta el, most azonban végre alkalma nyílt megismerni őt.

„Hatalmas teher esett le a vállamról, annyi éven át próbáltam megtalálni az anyámat, és most végre megtörtént.” – mondta a férfi a megható találkozásról. „Úgy érzem, most teljes az életem. Sokan azt gondolják, hogy most sokkal nyugodtabb és boldogabb vagyok. Az álmok igenis valóra válnak.”

Amikor Hackinget elhagyták egy ház előtt a Derbyshire-ben található Buxtonban, szerencséjére egy pár rátalált az esőben, és befogadta őt. Ezek a kedves idegenek lettek az örökbefogadó szülei, akik felnevelték, de a férfi tragikus módon még fiatalon elvesztette örökbefogadó anyját. Így Hacking, aki most kőbányászként dolgozik, anya nélkül maradt. Biológiai anyjáról mindössze annyit tudott, hogy a neve Maureen Clifford, és azt, hogy nyomtalanul eltűnt. De elhatározta, hogy minden áron megtalálja őt, és évtizedeken át kutatott utána.

Telefonkönyveket lapozott fel, és könyvtárakba járt, azt remélve, hogy így újabb információkra bukkanhat, de végül több kérdése volt, mint válasza. Maureen Cliffordot csak akkor találták meg, amikor az ITV Long Lost Family című dokumentumfilm-sorozatának stábja elvállalta a kihívást, hogy felkutassa a nőt. Amikor az 57 éves férfi végre megismerkedett az édesanyjával, könnyeik minden szónál többet kifejeztek.

„Van egy fiam. Ez a legfontosabb dolog az életemben. Most már van miért élnem.” – mondta a 77 éves Maureen, aki nagyon boldog volt, hogy 57 év után újra láthatja a fiát. „Soha nem feledkeztem el rólad, drágám, soha. Nem akartalak odaadni, de muszáj volt.” – mondta Maureen, miután átölelte a fiát.

A terhességével kapcsolatos körülményeket ismertetve Maureen azt mondta: „Egy szobában éltem. Csak egy kis szoba volt, amolyan kunyhó. Undorító volt az a hely. És teljesen kétségbeesett voltam.” A nő, aki maga is nevelőotthonban nőtt fel, és rossz tapasztalatai voltak ezzel kapcsolatban, attól tartott, hogy a hatóságok elvehetik tőle a fiát.

„Tudtam, hogy ha jönnek a hatóságok, akkor csak vetnek egy pillantást arra a helyre, ahol éltem, és elvették volna őt tőlem.” – magyarázta. „Ezt pedig nem akartam, mert akkor bekerült volna egy otthonba. És ha valamit nem akartam, az az volt, hogy nevelőotthonba kerüljön.”

Amikor a műsorvezető, Nicky Cambell, megkérdezte az idős nőt, miért hagyta a fiát évekkel ezelőtt a szomszédok küszöbén, a 77 éves nő ragaszkodott hozzá, hogy nem nem egyszerűen csak magára hagyta a tehetetlen csecsemőt, hanem olyan szomszédok ajtajában hagyta őt, akiket jól ismert, és akikről tudta, hogy gondját viselik majd. Mint kiderült, Hacking örökbefogadó szülei a keresztszülei is voltak, és a The Sun szerint megígérték, hogy gondját viselik a nő fiának, ha ő már nem képes erre. Amikor azonban eljött az ideje, hogy Maureen átadja nekik a kisfiút, elmenekült a helyszínről, mert a jelenet túlságosan felkavarta.

Kiderült, hogy Maureen most egyedül él a kenti Sheernessben, miután nemrég özvegyen maradt. Kétszer volt férjnél, de nem született több gyereke, amit ő büntetésként fogott fel azért, mert lemondott a fiáról. A megható találkozást egy bárban forgatták le Maureen otthona közelében, még tavaly novemberben. Anya és fia most szinte minden nap beszélgetnek, és gyakran meglátogatják egymást.

„Olyan rég vártam már valami ehhez hasonlóra.” – mondta Maureen.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet