KezdőlapVilág„A férjem most a feleségem” - a nő, aki a férjével maradt,...

„A férjem most a feleségem” – a nő, aki a férjével maradt, miután az átoperáltatta magát nővé

-

Lacey és Cindy közel 3 évtizeddel ezelőtt találkoztak, de ekkor még egyikük sem sejtette, hogy Lacey (akkoriban még Don) később nővé operáltatja magát. Amikor Lacey új fejezetet indított az életében, Cindy úgy döntött, hogy mellette marad az őket ért kritika ellenére is. Mivel a közösség, amelyben éltek, elítélte őket, végül áttértek a katolikus hitről a protestánsra, és nemrég megújították 28 évvel ezelőtt tett házassági fogadalmukat.

A most 50 éves Lacey és 55 éves Cindy 28 évvel ezelőtt ismerkedtek meg, ekkor Lacey még férfiként élt, és a hadseregben szolgált. Azt mondják, első látásra egymásba szerettek, hamarosan össze is házasodtak és családot alapítottak. Boldog házasságban éltek, de Lacey közben vívódott önmagában, próbálta megérteni és elfogadni, hogy ki is ő valójában.

„Úgy éreztem magamat, mintha szó szerint egy jelmezt viselnék.” – mondta Lacey, akinek több öngyilkossági kísérlete is volt. Végül elérkezett a törésponthoz, amikor úgy érezte, be kell vallania a családjának a transzneműségét: „Meg kellett nekik adnom a lehetőséget, hogy elfogadjanak, vagy sem.”

Nem volt könnyű folyamat, Cindy mindig is nagyon férfiasnak tartotta a párját, és nem is sejtette az igazságot, ezért eleinte sokként érte a beismerés, végül azonban sikerült elfogadnia.

„A férjem most a feleségem” - a nő, aki a férjével maradt, miután az átoperáltatta magát nővé

„Arra a következtetésre jutottam, hogy Isten mindenekelőtt azt akarná, hogy szeressem őt.” – mondta Cindy.

De a neheze még csak ezután jött, amikor Lacey a nyilvánosság előtt is felvállalta az identitását. Rengeteg gyűlölködő üzenetet kaptak, amelyek romlottnak és bűnösnek bélyegezték őket, és még a családtagok között is akadt, aki azt mondta, jobb lett volna, ha Lacey valóban öngyilkos lett volna, mint hogy az legyen, aki. Egy barátjától pedig ezt az üzenetet kapta: „Jó barát vagy, és mindig emlékezni fogok a barátságunkra, de ezt soha nem fogom elfogadni.”

Matt, Lacey és Cindy fia, összezavarodott, mert nem értette, pontosan min megy keresztül Lacey, és még csak most próbál hozzászokni a gondolathoz, de azt mondja, egy része mintha mindig is tudta, vagy legalábbis érezte volna.

Lacey és Cindy akkor találtak rá arra a protestáns templomra, ahová most is járnak, amikor a régi felekezet, ahová tartoztak, hátat fordított nekik. Az új gyülekezetükben szeretve és elfogadva érzik magukat.

„Olyan sokféle módon éljük meg az életet, hogy szerintem rossz szolgálatot teszünk, ha a nemiséget csak kétféle, bináris módon tapasztaljuk meg.” – mondja Jessie, a lelkész, aki kevesebb mint egy évvel ezelőtt újból összeadta a párt.

„A férjem most a feleségem” - a nő, aki a férjével maradt, miután az átoperáltatta magát nővé

Lacey számára nagyon fontos volt, hogy megújítsák az esküvői fogadalmaikat, hiszen a házasságuk sokat változott, és mindenképpen szerette volna, hogy Lacey-ként is összeházasodhasson párjával. Az esküvőn mindketten fehér menyasszonyi ruhát viseltek, és most már mint Lacey és Cindy fogadtak egymásnak örök hűséget.

Lacey most magabiztosabb, mint valaha, és végre jól érzi magát a bőrében: „Ha valaki ítélkezni akar felettem, rendben van. Transznemű nő vagyok, és megharcoltam azért a jogért, hogy mások gyűlölhessenek. Szabad országban élünk, ami lehetővé teszi, hogy mindenkinek meglegyen a saját véleménye. Ugyanakkor azt mondom, adj nekem egy esélyt, próbálj megérteni engem. Életemben először, nem akarok meghalni. Életemben először, itt akarok lenni. Életemben először igazán élni akarom az életemet.”

Lacey azt mondja, a házassága nem egyszerűen túlélte az átalakulást, hanem teljesen megváltozott: „Látta, ki vagyok valójában, és beleszeretett az igazi énembe.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet