KezdőlapVilágA fiatal édesanya 14 évesen esett teherbe - Nagyon sok kritikát kapott,...

A fiatal édesanya 14 évesen esett teherbe – Nagyon sok kritikát kapott, de nem bánja, hogy életet adott a gyerekének

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 22 éves Alex egy 7 éves kisfiú, Milo édesanyja. Amikor megtudta, hogy terhes, még csak 14 éves volt, és 15 évesen adott életet a fiának.

Bár kezdetben nagyon félt, és sok kihívással kellett szembenéznie, nem bánta meg, hogy megtartotta a babát, és azt mondja, Milo hatalmas motivációt jelent neki, mivel az a legfontosabb a számára, hogy a fiának jó élete legyen.

„Nagyjából azonnal elmondtam a szüleimnek, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok – eléggé csalódottak voltak” – magyarázta Alex.

Édesanyja, Sara, aki szintén tinédzserkorában lett anya, kezdetben rosszul kezelte lánya bejelentését, de ma már nagyon büszke rá, és azt kívánja, bárcsak első perctől fogva jobban támogatta volna őt.

„Mivel magam is tinédzser anyuka voltam, úgy éreztem, hogy kudarcot vallottam” – vallotta be, hozzátéve, hogy Alex fantasztikus munkát végzett, és mindvégig arra törekedett, hogy független anyuka legyen.

A fiatal édesanya 14 évesen esett teherbe – Nagyon sok kritikát kapott, de nem bánja, hogy életet adott a gyerekének
Alex édesanyja kezdetben nem fogadta jól lánya terhességét

Alex nem hagyta abba az iskolát, amikor Milo megszületett, de azután online vett részt az órákon, és végül az osztálytársaival együtt vehette át a diplomáját. Mivel még csak 15 éves volt, amikor kisfia megszületett, rendkívül nehéznek találta az anyaság első évét, különösen mivel akkor még jogosítványa sem volt, így kevesebb önállóságot engedhetett meg magának.

Alex 18 éves korában elköltözött otthonról, és önálló életbe kezdett akkor 3 éves fiával. Most ingatlanügynökként dolgozik, és azt mondja, bár mindig van lehetőség a fejlődésre, elégedett a munkájával.

„Az, hogy olyan fiatal voltam, amikor Milo megszületett, határozottan motiváltabbá tett, mert azt akartam, hogy jó életet tudjak biztosítani neki” – mondta.

Bár rengeteg kritikát kap, és sokan azzal vádolják, hogy népszerűsíteni próbálja a tinédzserkori terhességet, Alex kijelentette, hogy erről szó sincs, ugyanakkor azt is elismerte, hogy nem tudja elképzelni az életét Milo nélkül.

A fiatal édesanya 14 évesen esett teherbe – Nagyon sok kritikát kapott, de nem bánja, hogy életet adott a gyerekének
Alex fiával, Milóval

Igyekszik figyelmen kívül hagyni a kritikát, és azt vallja, hogy ezek a megjegyzések többet elárulnak a kritikusokról, mint arról az emberről, aki felett ítélkeznek. Szerencsére pozitív visszajelzéseket és támogatást is kap, és próbál inkább ezekre építeni.

Ami a szerelmi életét illeti, Alex azt mondja, sokan úgy gondolkodnak, hogy egyedülálló anyaként engednie kellene az elvárásaiból, ő azonban nem ért egyet ezzel, sőt, éppen ellenkezőleg, szerinte a szingli anyukáknak sokkal nagyobb elvásásokkal kellene a párkeresés felé fordulniuk.

„A tinédzser anyává válásom útját őszintén egy vad hullámvasútként jellemezném. Ha visszamehetnék az időben, amikor 14 éves voltam, és megtudtam, hogy terhes vagyok, azt mondanám a fiatalabb énemnek, hogy az élet nem olyan komoly, és az emberek véleménye hosszú távon nem számít” – összegezte tapasztalatait Alex.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet