KezdőlapVilágA fiú mindig úgy érezte, hogy a szülei jobban szerették az öccsét,...

A fiú mindig úgy érezte, hogy a szülei jobban szerették az öccsét, és a kérdésből végül igazi családi dráma alakult ki

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A fiú, aki mindig is úgy érezte, hogy a szülei jobban szeretik az öccsét, végül úgy döntött, nyíltan kérdőre vonja őket. Titokban videóra vette a beszélgetésüket, és megosztotta azt az interneten, ami még nagyobb családi drámához vezetett.

Az akkor 18 éves fiú névtelenül osztotta meg a történetét a Reddit-en 2021. október 28-án. Mindig is úgy érezte, hogy a szülei az öccsét részesítik előnyben minden döntésükben, és folyton neki kedveznek, de végül betelt nála a pohár, és nyíltan kérdőre vonta őket.

Elmesélte, hogy neki mindig meg kellett dolgoznia azért, hogy megkapjon valamit, például azért, hogy megvásárolhassa az első autóját – de az öccse nem sokkal később ugyanolyan modellt kapott ajándékba a szüleitől. Soha nem tudta megérteni, miért bántak velük ennyire másképp a szüleik.

Egy nap véletlenül fültanúja volt a szülei beszélgetésének arról, hogy fogják kifizetni az öccse tandíját. A hallottak nagyon feldühítették, mivel neki korábban ki kellett hagynia egy évet, ami alatt teljes munkaidőben dolgozott, hogy pénzt gyűjtsön a tandíjára, és igazságtalannak érezte, hogy az öccse csak úgy megkapja azt.

Úgy döntött, itt az ideje felelősségre vonni a szüleit, de mielőtt bement volna a szobába, titokban elindította a kamerát a telefonján, hogy rögzítse a beszélgetésüket. Amikor megkérdezte, miért fizetik ki az öccse tandíját, a szülei azzal érveltek, hogy kisebbik fiuknak nagyobb segítségre lesz szüksége, mivel nem kap majd ösztöndíjat. A fiút sokkolta ez a válasz, mivel őt soha nem segítették anyagilag, annak ellenére, hogy ő sem kapott semmilyen ösztöndíjat.

Ezen a ponton megkérdezte a szüleitől, miért részesítették mindig előnyben az öccsét, és miért kivételeztek vele, de a helyzet ezzel csak még jobban elmérgesedett. „A szüleim dühösek lettek, és apám azt mondta, talán itt az ideje, hogy elköltözzek, mert elegük van abból, hogy tetőt adnak a fejem fölé” – írta, hozzátéve, hogy lakbért fizet a szüleinek, tehát nem ingyen lakik otthon.

Ezután megosztotta a felvételt a közösségi médiában, hogy bosszút álljon a szülein, akik nagyon dühösek lettek, amikor felfedezték a videót, és követelték, hogy törölje azt, mert lejáratja őket a rokonok és ismerősök előtt, ő azonban nem volt hajlandó erre. Néhány órával később a nagyszülei felvették vele a kapcsolatot, és másnap több másik rokon kíséretében meglátogatták a családot.

A nagyszülők megvédték az unokájukat, és igazságtalannak minősítették a szülők viselkedését. Sőt, az is kiderült, hogy minden hónapban pénzt küldtek a szülőknek, hogy segítsenek nekik a kiadásokkal, mivel a fiúk édesanyja nem dolgozott. A testvéreknek azonban fogalmuk sem volt erről az egyezségről.

Később az is kiderült, hogy a szülők ebből a pénzből vásárolták kisebbik fiuk autóját, és a tandíját is ebből akarták fizetni, legalábbis részben. A nagyszülők felajánlották az unokájuknak, hogy költözzön hozzájuk, és közölték, hogy nem küldenek több pénzt. A szülők végül kénytelenek voltak bocsánatot kérni idősebb fiúktól, de miután a rokonok távoztak, nem voltak hajlandók szóba állni vele.

A fiú ezután osztotta meg a történteket a Reddit-en, és tanácsot kért a fórum felhasználóitól. A hozzászólók egyetértettek vele, és többen is azt tanácsolták, hogy költözzön el a nagyszüleihez. A fiú 2021. november 2-án megosztott egy frissítést, hogy beszámoljon a fejleményekről, és elmondta, hogy elfogadta a nagyszülei ajánlatát.

Ugyanakkor azt is bevallotta, hogy azt gyanította, esetleg örökbe fogadhatták, de a szülei azt mondták, mindketten a vér szerinti gyerekeik, a kisebb testvérét egyszerűen csak jobban értékelik.

A költözés napján a nagyszülők is segítettek a fiúnak, de ekkor újabb kellemetlen jelenet játszódott le. „Az apám az utunkba állt, én pedig emlékeztettem rá, hogy azt mondta, el kellene költöznöm, szóval most ezt teszem” – magyarázta a fiú, hozzátéve, hogy ekkor az édesanyja is megjelent, elsírta magát, és bevallotta, hogy szükségük van a pénzre, amit tőle kapnak lakbérként, hogy fizetni tudják a kisebbik fiú tandíját.

A nagyapa kijelentette, hogy csalódott a fiában, és figyelmeztette a házaspárt, hogy ha továbbra is így viselkednek, kitagadja őket. A fiú elköltözött otthonról, és azt mondta, bár szeretne kapcsolatban maradni az öccsével, egy ideig inkább tartja a távolságot.

A legtöbb felhasználó azon a véleményen volt, hogy helyesen cselekedett, és elfogadhatatlannak találták a szülők viselkedését.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet