KezdőlapVilágA fogorvos, aki megmérgezte a feleségét, megpróbálta öngyilkosságként feltüntetni a dolgot

A fogorvos, aki megmérgezte a feleségét, megpróbálta öngyilkosságként feltüntetni a dolgot

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy coloradói fogorvos, akit azzal vádolnak, hogy megölte a feleségét azzal, hogy mérget kevert a fehérjeturmixába, megkérte egy fegyenctársát, hogy segítsen neki, és helyezzen el néhány levelet a garázsában, amikből úgy tűnne, mintha a felesége öngyilkosságot követett volna el.

James Craig felesége, a 43 éves Angela Craig meggyilkolásának vádjával áll bíróság elé, miután a nő 2023 márciusában cianid- és tetrahidrozolin mérgezésben halt meg. A hatgyerekes édesanya 23 évig volt a fogorvos felesége.

A rendőrség szerint James Craig megkérte egyik rabtársát, hogy helyezzen el leveleket a garázsában és furgonjában. A fegyenc, akinek a leveleket kellett volna elhelyezni, úgy tudta, a leveleket Craig írta, de úgy akarta feltüntetni, mintha a felesége tollából származnának, és azt a látszatot akarta kelteni, hogy a nő öngyilkosságot fontolgatott.

Bobbi Olsen, a nyomozást vezető detektív nemrég tanúskodott a bíróságon az újonnan felmerült vádakkal kapcsolatban. Craig Olsen állítása szerint felajánlotta, hogy kifizeti a másik fegyenc óvadékát, és ingyen fogászati kezeléseket is felkínált neki, ha elhelyezi az általa írt leveleket, de a fegyenc, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, nem fogadta el az ajánlatot, és a rendőrséghez fordult.

A bíró egyetértett azzal, hogy az ügyészek elegendő bizonyítékot mutattak be ahhoz, hogy Craiget tárgyi bizonyítékkal való visszaélésre való felbujtás miatt is bíróság elé állítsák. A férfi a tervek szerint legközelebb augusztus 8-án áll bíróság elé.

Egy fogorvos arzénnal és cianiddal mérgezte meg a feleségét, valahányszor a nő edzeni készült – az okra csak a nő halála után derült fény
Angela 43 éves volt és 6 gyerek édesanyja – Fotó: Facebook

Craig állítólag az interneten rendelte meg a mérget, közvetlenül azelőtt, hogy a felesége elkezdte volna tapasztalni az első tüneteket, de a férfi ügyvédei azzal érvelnek, hogy nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy belekeverte volna a mérget a nő fehérje turmixaiba.

Craig állítólag olyan mérgek után kutatott az interneten, amelyekkel észrevétlenül meg lehet ölni egy embert, és két nappal a felesége halála előtt egy tartály mérgező kálium-cianidot rendelt a fogorvosi rendelőjébe. A nyilatkozat szerint a fogorvos új életet akart kezdeni állítólagos szeretőjével.

Angela Craiget kórházba szállították, miután szédülésre és fejfájásra panaszkodott. Az állapota azonban gyorsan romlott, és lélegeztetőgépre helyezték, míg végül agyhalottnak nyilvánították, és lekapcsolták a gépekről.

A nyomózók szerint Craig korábban e-maileket váltott egy texasi fogszabályzó orvossal, amikben egyértelmű szexuális utalások voltak, és miközben a felesége haldoklott, a szeretője a coloradói Denverbe utazott.

A nyomozók az e-mailekből azt is megállapították, hogy Craig olyan időpontokra készített utazási terveket szeretője számára, amelyek szinte pontosan egybeestek Angela korábbi kórházi kezeléseivel.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet