KezdőlapVilágA házaspár három hónaposan örökbe adta a kislányát, mert túlságosan lefoglalja őket...

A házaspár három hónaposan örökbe adta a kislányát, mert túlságosan lefoglalja őket a munka

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy férfi a Reddit-en magyarázta el, miért döntöttek úgy a feleségével, hogy örökbe adják a kislányukat három hónappal a születése után. A szülők döntése óriási felháborodást váltott ki a fórumon.

A férfi, aki nem árulta el a nevét, elmondta, hogy a felesége, Catherine, a születése óta nem tudott igazán kötődni kislányukhoz, Elizabethez, és már két héttel a szülés után visszament dolgozni.

A férj azt is bevallotta, hogy a feleségével mindketten munkamániásak, és mindig is a munkát helyezték előtérbe az életükben, a lányuk születése pedig egyáltalán nem tette boldoggá Catherine-t, sőt, nyomorúságosan érezte magát – írja az esetről a Mirror.co.uk.

Szerencsére Catherine édesanyja velük élt, és szívesen vigyázott az unokájára, amíg a szülők dolgoztak, de a férfi szerint az édesanya egyáltalán nem tudott kötődni a lányukhoz, csak akkor foglalkozott vele, amikor feltétlenül szükséges volt, és nem vette a karjába, hogy megvigasztalja, ha sírt.

Miután alaposan átgondolták a dolgokat, a szülők úgy döntöttek, örökbe adják a lányukat, mivel túl elfoglaltak ahhoz, hogy gondoskodjanak róla. A döntés nem tetszett Catherine édesanyjának, aki végül úgy döntött, ő maga fogadja örökbe az unokáját.

„Emlékszem az életre a lányom nélkül. De nehezen tudom felidézni az életet a feleségem nélkül. Szeretem a lányomat, és az örökbe adása nem könnyű döntés. De a megtartása nyomorúságossá tenné a feleségemet” – írta a férfi a fórumon.

„Végső soron azt akarom, ami a legjobb Catherine-nek és Elizabeth-nek, és őszintén úgy gondolom, hogy talán ez a legjobb megoldás mindenki számára” – tette hozzá.

A felhasználókat azonban sokkolta az édesapa bejelentése, és egyáltalán nem értettek egyet a szülők érveivel. Sokan érzéketlennek tartották a házaspárt, és elítélték a döntésüket.

„Alapvetően két fél közötti tranzakcióként kezelték a gyerekük elhagyását” – írta egy hozzászóló.

Egy másik pedig megjegyezte: „Úgy hangzik, mintha ezek az emberek robotok vagy földönkívüliek lennének, akik kipróbálják az emberi életet. Milyen épeszű ember hoz létre egy érző élőlényt, szán néhány hónapnyi munkát a felnevelésére, majd mondja azt, hogy nos, ez nem nekem való?”

Egy harmadik felhasználó más szemszögből közelítette meg a kérdést: „Ez a legnagyobb félelmem a gyerekvállalással kapcsolatban. De ez az oka annak is, hogy soha nem vállaltam gyereket, és mindig kétféle fogamzásgátlót használok” – írta.

Egy negyedik kommentelő pedig elmondta, hogy kiskorában őt is elhanyagolták a szülei, és soha nem tudta megérteni, mit gondolhatott az édesanyja.

„A bűntudat hiánya itt az, amin igazán megütközök. Ennél több érzelmet mutattam még akkor is, amikor olyan kutyáktól búcsúztam el, amiknek mindössze néhány napig viseltem gondját” – tette hozzá a férfi bejegyzésének érzelemmentességére utalva.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet