KezdőlapVilágA házaspárnak 16 gyereke van, és azt mondják, még többet szeretnének

A házaspárnak 16 gyereke van, és azt mondják, még többet szeretnének

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Patty és Carlos Hernandez 16 gyerekkel már így is áldottnak érzik magukat, különösen, mivel házasságuk elején nehézségeik voltak a gyermekvállalással, de azt mondják, amennyiben ez Isten akarata, nincs kifogásuk ellene, hogy még több gyereket felneveljenek.

A 39 éves Patty Hernandez számára az anyaság örömteli feladat, még ha időnként megterhelő és stresszes is.

Az Észak-Karolinában élő pár először a templomban találkozott, és azonnal egymásba szerettek. Amikor összeházasodtak, tudták, hogy családot akarnak, de azt soha nem gondolták volna, hogy az Úr 16 gyerekkel áldja meg őket, annál is inkább, mivel Patty kezdetben nem tudott teherbe esni.

„Majdnem két évig nem tudtam teherbe esni. Azt hiszem, a testem még nem állt készen” – fogalmazott Patty. A pár soha nem használt fogamzásgátlót, mégsem jártak sikerrel, és a nő már kezdte reménytelennek érezni a helyzetüket.

Végül azonban mégis teljesült az álmuk, és a 16 gyerekes anya szerint Isten csodát tett velük: „Gyereket kértünk Istentől, és ő elkezdett nekünk gyerekeket adni” – magyarázta. A házaspár első gyereke, Carlos, 2008-ban született, és ezután további 15 gyerekük született, köztük 3 ikerpár.

6 fiuk és 10 lányuk van, köztük 3 ikerpár: Carla és Caitlyn 11, Calvin és Catherine 7, Caleb és Caroline pedig 4 évesek. A többi gyerek: Carlos Jr, 13, Christopher 12, Cristian 10, Celeste 9, Cristina 8, Caroll 5, Camilla 3, Charlotte 2, Crystal 1, és a legkisebb Clayton, aki hamarosan 1 éves lesz.

Patty férje, Carlos, és Krisztus tiszteletére, a szülők minden gyereknek C betűvel kezdődő nevet adtak. Carlos keményen dolgozik, és áldásnak tartja, hogy gondoskodhat növekvő családja szükségleteiről.

A házaspárnak 16 gyereke van, és azt mondják, még többet szeretnének
Fotó: Patty Hernandez

16 gyerek után a legtöbb pár fontolóra venné, hogy megálljon, de Hernandezék azt mondják, az Úrra bízzák ezt a döntést. „Mindent Istenre bíztunk, így bármit is akar adni nekünk, boldogok leszünk” – magyarázta Patty. Annak ellenére is kitartanak a döntésük mellett, hogy legkisebb fiuk, Clayton, nehezebben jött világra, mint a testvérei. Az édesanya azt mondja, az összes gyereke a 38. héten született, de Clayton nem akart megszületni a 40. hét előtt.

„Annyira boldog vagyok, amikor terhes vagyok. Körülbelül három hónappal a szülés után általában már újra teherbe esek” – magyarázta Patty.

A szülők élete meglehetősen mozgalmas ennyi gyerek mellett, de nagyszerűen boldogulnak. „Egy újszülöttel kicsit stresszesebb és nehezebb. A babák mindig sírnak, és nekem kell vigyáznom rájuk. De ez egy igazi áldás, és élvezzük” – mondta az édesanya. A családnak van egy takarító vállalkozása, és egy öt hálószobás lakásban élnek Charlotte-ban, Észak-Karolinában.

Patty és Carlos vallásosan nevelik a gyerekeiket. A család áhítattal, imával, énekléssel és közös igeolvasással kezdi a napot. „Szeretjük az Urat, ezért a Bibliából tanítunk nekik. Azt akarjuk, hogy jó emberek legyenek; és ez az egyik legjobb kötelék, ami mindannyiunkat összeköt” – magyarázta Patty.

Minden gyereknek megvan a maga feladata a családon belül, és amíg a nagyobbak iskolában vannak, Patty igyekszik elvégezni a házimunka jelentős részét.

„Isten megáldott minket ezekkel a gyerekekkel. Tudom, hogy vannak, akik nem értenek egyet, és kapunk gonosz megjegyzéseket az interneten, de a számunkra ez egy hatalmas áldás. Ha Isten azt akarja, hogy legyen még egy gyerekünk, akkor születni fog még egy gyerekünk” – mondta az édesanya a döntésükkel kapcsolatban.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet