Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A japánok elkészítették az első repülő autót, amelyet hamarosan piacra is dobnak – kis helyről, akár egy butik tetejéről is fel tud szállni.

A repülő autó ma már nem csak egy álom, a projekt egyre közelebb kerül a megvalósuláshoz, és a japánok szeretnének lenni az elsők, akik meghozzák az áttörést. A japán SkyDrive Inc. már végre is hajtott egy sikeres próbarepülést új modelljével, és a tervezők arra számítanak, hogy 3 év múlva már forgalmazhatják is a járművet.

Az autó a tesztelés során 2 méter magasra emelkedett a földről, és 4 percig minden probléma nélkül repült. A jármű azonban csak egyetlen utas szállítására alkalmas. Egyelőre legfeljebb 10 percet tud repülni, de a gyártó cég fél órára szeretné növelni ezt az időtartamot.

Tomohiro Fukuzawa, a SkyDrive Inc. elnöke, elmondta: „Meghibásodás esetén az autó akár egy légcsavarral (a négyből) is tovább tud repülni, vagy akkor is, ha az egyik motor leáll. Sőt, még ha a jármű le is zuhan, úgy lett megtervezve, hogy elnyelje a sokkot, ezért az utas nem szenved komolyabb sérüléseket.”

A fejlesztők szerint ennek a forradalmi autónak a segítségével a repülőtéri és a forgalmi dugók egyaránt elkerülhetők lehetnek. Ezenkívül a katasztrófa sújtotta területeken is hatékonyabban lehetne közbelépni. Ennek ellenére, ahhoz, hogy az autót forgalomba hozhassák, további akadályokat kell legyőzni. Problémát okozhat például az akkumulátor mérete vagy a légforgalmi irányítás is.

„Autónk egyedülálló sajátossága a kis méret. Kis helyről, például egy butik tetejéről is fel tud szállni. Az a célunk, hogy a jövőben az emberek minden nap ilyen autókkal repülhessenek” – tette hozzá Tomohiro Fukuzawa.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!