Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

„A kislány az ablaknál” egy alig néhány éves kisgyermek szomorú története, akit édesanyja évekig embertelen körülmények között tartott. Amikor ezt felfedezték, a kislány egy nevelőotthonba került. Egy nap egy házaspár érkezett az otthonba, azzal a szándékkal, hogy örökbe szeretnék fogadni a „kislányt az ablaknál”.

Bernie és Diane Lierow öt gyermeket nevelt fel. Mivel a gyerekek felnőttek és elhagyták a szülői otthont, Bernie és Diane úgy döntöttek, hogy örökbe fogadnak egy kislányt. Ennek eredményeként felkerestek egy örökbefogadással foglalkozó irodát, ahol nagyon sok igazi családra váró gyermeket mutattak be nekik. Az összes gyermek közül az asszonyt egy kislány személye ragadta meg, akit úgy tűnt, hogy teljesen hidegen hagynak a körülötte zajló események, és akit enyhe fogyatékosság jellemzett.

„A kislány az ablaknál”, az anyja hanyagságának áldozata volt

A pár érdeklődött a kislány felől, de az ügynökség képviselői azt javasolták, hogy inkább válasszanak egy másik gyermeket, mivel az általuk választottnak fogyatékosságai vannak. Mindezek ellenére a pár ragaszkodott a kislányhoz, ezért a szociális munkás elmondta nekik, hogy az általuk választott kislány saját édesanyja elképzelhetetlen hanyagságának lett az áldozata.

2005-ben a kislány családjának szomszédja hívta fel a rendőrséget azzal, hogy valami gyanús dolog történik a szomszédok házban: egy sovány, sápadt arcú gyerek bámul ki az ablakon. A rendőrség kiszállt a megadott címre és ott találták a ház mögött az elhagyott 6 éves Daniellt, egy kis szobában, amely nem volt nagyobb, mint egy szekrény. A kislány egy nagyon koszos matracon ült, és koszos pelenkák vették körül.

Danielle nem tudott beszélni, nem volt képes szilárd ételt enni és tele volt élősködőkkel. A lány édesanyját megfosztották szülői jogaitól, a gyermeket pedig hat hónapra kórházba szállították, hogy stabilizálják az állapotát. Az őt megvizsgáló pszichológus szerint bár hatéves volt, Danielle szellemi képessége egy csecsemő szintjén volt. A kislánynál a környezete által okozott autizmus egy formáját diagnosztizálták, mivel évek óta megfosztották az emberekkel való kapcsolattartás bármilyen formájától.

A kislány tragikus története meghatározó volt Bernie és Diane számára, akik gondolkodás nélkül örökbe fogadták.

Hogyan fejlődött mentálisan a „kislány az ablaknál”?

A Lierow családba kerülve Daniellenek naponta átlagosan 7-8 alkalommal voltak rohamai, és nem volt hajlandó elhagyni a házat. Féktelenül kezdett enni, semmilyen módon nem tudta visszafogni az éhségét, miután élete első hat évében rengeteget éhezett.

De, mint jól tudjuk, a szeretet csodákra képes. Örökbefogadó szülei szeretete és bátorítása segített abban, hogy idővel figyelemre méltó haladást érjen el. Először Danielle olyan alapvető dolgokat tanult meg, mint a fogmosást, kézmosást vagy a mosdóba járást.

Az édesanyjával átélt traumatikus tapasztalatok után Danielle rendkívül bizalmatlanná vált a nőkkel szemben. Évekig küzdött a társadalmi kapcsolatok kialakításáért, különösen a hölgyekkel. Végül azonban láthatóan javultak kapcsolatai a körülötte lévő világgal.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!