KezdőlapVilágA kómában lévő édesanya mindvégig hallotta fiait és a végsőkig harcolt azért,...

A kómában lévő édesanya mindvégig hallotta fiait és a végsőkig harcolt azért, hogy életben maradhasson a családjának!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az anyák végtelen szeretetét még az élet-halál közti állapot sem kérdőjelezhetni meg, hiszen a gyermekeiért minden anya a végsőkig küzd és harcol. Ez történt Dianne Akurangi életében is, akinek egész élete a gyerekeiről és az egészséges életmódról szólt mindaddig, míg egy hirtelen jött betegség kettőbe nem törte a családi idillt.

Dianne aktív rögbijátékosként mindig is fontosnak tartotta a sportokat és az egészséges táplálkozást, sőt még személyiedzőként is tevékenykedett a családdal közösen indított fitnesztermükben, ezért is érte váratlanul, amikor egy rutinvizsgálat során az orvosok közölték, hogy három főbb szakaszban is elzáródtak az artériái.

Dianne-t azonnal műteni kellett, ám a beavatkozás után az állapota sokkal rosszabb lett.

Dianne családja mindvégig hitt a nő gyógyulásában

De ne szaladjunk előre, hiszen Dianne állapotára pont az esküvője előtt néhány héttel derült fény, ezért is érte teljes sokként az egész családot. A körülmények ellenére a fitneszguru mégis úgy döntött, hogy aláveti magát a műtétnek, hiszen komoly dologról volt szó és nem szerette volna, ha bármi következménye lenne a hanyagságának a fiaira és a párjára, Reweti-re nézve.

Viszont a beavatkozás közben súlyos komplikációk léptek fel és Dianne-t életmentő készülékekre kellett kapcsolják, mert a szervezete nem reagált a kezelésekre. Reweti-t telefonon értesítették a felesége állapotáról, amiben próbálták elmagyarázni neki, hogy ahogyan megkezdték a beavatkozást, a nő szíve szinte összeomlott.

„Majdnem felfordult a gyomrom a vonal túlsó végén lévő hangtól, hiszen éreztem, hogy ők is megtörtek az események miatt” – emlékezett vissza Reweti a történtekre.

Dianne-nek a beavatkozás során három szívleállással kellett megbirkóznia, ám a harmadik után az orvosoknak sikerült valamelyest stabilizálni az állapotát, de a túlélésre nagyon kicsi esélyt jósoltak. Dianne élet-halál között lebegett ezért a kórház munkatársai telefonáltak a családnak, hogy már csak órái lehetnek hátra.

Dianne ma már felépült a betegségéből

Reweti és a gyerekek azonnal az édesanyához siettek. Dianne folyamatosan az életéért küzdött, míg a fiai az ágya mellett várták, hogy mi történik a szeretett édesanyjukkal. Dianne állapota aztán annyit javult, hogy átszállították egy másik Új-Zeland-i kórházba, ahol újabb életmentő műtétek vártak rá.

Az orvosok semmi jóval nem kecsegtették a családot, hiszen a szakértők szerint, ha túl is éli a kómát, képtelen lesz járni és beszélni. Ennek ellenére Dianne agyi működése felettébb aktívnak bizonyult.

„Olyan dolgokat láttam, amelyek igazak sem voltak. Holtan láttam magam egy dobozba csomagolva. Olyan volt az egész, mint egy TV-s sorozat, amit csak vitetsz egyik epizódról a másikra” – emlékezett vissza a kritikus időszakra.

Dianne bevallása szerint végig hallotta a fiait, ahogyan mondogatják, hogy mennyire szeretik és hogy harcoljon, emiatt aztán 9 nappal azután, hogy közölték a családdal, hogy bármelyik pillanatban meghalhat, Dianne felébredt a kómából.

A család azonnal megkönnyebbült, ám Dianne számára csak most kezdődött a neheze. Újra kellett tanulnia járni és beszélni, ám egy idő után képes volt megértetni, hogyan is érzékelte magát a kóma során. Magát egy lila testként látta, amelyet lyukak borítottak.

Dianne hosszú hónapok árán került újra olyan állapotba, hogy segítség nélkül képes legyen ellátni magát. A rehabilitáció hosszú folyamat volt, de szerencsére ma már olyannyira megerősödött, hogy az edzőterembe is lelátogat olykor.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet