KezdőlapVilágA koraszülés miatt szétválasztott ikrek édesanyjuk első ölelésében egymás kezét fogva találtak...

A koraszülés miatt szétválasztott ikrek édesanyjuk első ölelésében egymás kezét fogva találtak újra egymásra!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Megható pillanatnak lehettek szemtanúi azok az egészségügyi dolgozók, akik világra segítették az újszülött ikerpárt, mivel ahogyan először az édesanyjuk karjába kerültek, azonnal megfogták egymás kis kezeit.

A 34 éves Amanda Thomas 10 héttel korábban adott életet a kis Harpernek és Gunnernek, akik a szülést követően, apró termetük miatt, még egy hónapot inkubátorban töltöttek, így az első nagy ölelés sokat váratott magára. De amikor végre eljött az ideje, az ikerpár édesanyjuk ölelése közben egymás kezét is megfogta.

„Mindketten nagy harcosok. De a sok vezeték között látni őket nekem már túl sok volt. Amikor megfogták egymás kezecskéit akkor tudatosult bennem, hogy ikreim vannak, és az volt az első pillanat, amikor mindkettőjüket a karjaimban tarthattam” – mondta a New Jerseyben élő édesanya.

„Ahogyan fogták egymás kezeit csak arra tudtam gondolni, hogy milyen különleges kötelék lehet kettejük közt, mivel az egy hónapnyi külön töltött idő alatt sem feledkeztek meg egymásról. Tudom, hogy át fogják segíteni minden nehézségen egymást. Már most kitűnik a kis személyiségük, Harper kissé szeszélyes, míg Gunner visszahúzódó – pont tökéletesen kiegészítik egymást” – mondta a boldog anyuka.

Amanda sokszori próbálkozás után sem esett teherbe, így 36 éves férjével, Shawnnal elhatározták, hogy a mesterséges megtermékenyítés mellett döntenek.

„Mindig is erre vágytunk!” – emlékezett vissza Amanda.

A terhesség jól is haladt egészen a 27. hétig, amikor Amanda többször is rosszul lett. A helyi Monmouth Medical Centre orvosai magas vérnyomást mértek nála, azért bent tartották megfigyelésre. A 30. héten viszont nem volt visszaút, császármetszéssel a világra kellett segítsék a kicsiket, így születtek meg 2019. december 18-án.

„Csak egy pillanatra láttam őket, ahogyan épp odaemelték mellém őket, de az egészt nagy homály fedi. Amikor először megpillantottam őket egy csomó vezeték és gép vette körül őket, annyira rettenetes volt, csak arra tudtam gondolni, hogy túl kell éljék” – emlékezett vissza az anyuka.

A kis család véglegesen 2020. márciusában kerülhetett haza, hiszen Harpernek több időt kellett az inkubátorban töltenie, mint testvérének Gunnernek. 103 napnyi kórházi tartózkodás után Amanda boldogsága felhőtlen.

„Annyira megkönnyebbültem, amikor mindenkit az otthonunk biztonságában tudhattunk. Most már több mint egy évesek és minden szuperül halad. Persze járjuk a terápiákat velük, de ők a mi kis csodáink” – mondta boldogan Amanda.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet