KezdőlapVilágA lány, aki hableányként él: „Úgy gondolom, hogy igazi sellő vagyok”

A lány, aki hableányként él: „Úgy gondolom, hogy igazi sellő vagyok”

-

Cassia ’Sia’ Shells a kanadai Torontóban él vőlegényével, Adriannal. Gyermekkora óta szereti a mitikus tengeri lényeket, már kislányként is sellő babákat gyűjtött. A fiatal nő úgy gondolja, hogy valódi sellő, és még uszonyai is vannak, amikben úszni járhat.

A zenész, influenszer lány egész élete a sellők és általában véve az óceán körül forog, saját bevallása szerint minden vonzza, ami ezekhez a lényekhez és a tengerhez kötődik. Imádja például a kék színt, a haját is több mint 10 éve kékre festi, és a ruhatára és az otthona is az ízlését tükrözik – majdnem minden tárgy kék, csillogós és hableány mintás.

Sia az első sellőuszonyát az édesapjától kapta, ez a darab azonban túlságosan nehéz a mindennapi használathoz, ezért vásárolt egy praktikusabb, szövetből készült uszonyt.

„Amikor először vettem magamra a sellőuszonyt, úgy éreztem, mintha egy álom vált volna valóra.” – meséli a lány, aki úgy érezte, ezzel a külsővel végre az lehet, akinek mindig is érezte magát.

Sia egy interjúban azt is elárulta, mi az, ami igazán megragadja a mitologikus lényekben: „Azt hiszem, azt szeretem leginkább a sellőkben, hogy lényegében lázadók, mert birtokolják a saját terüket, és senkinek nem hagyják, hogy azt elvegye tőlük. Ugyanakkor gyönyörűek és titokzatosak is.”

Sia azt mondja, őszintén hisz abban, hogy sellő. Természetesen biológiai értelemben nincs uszonya, de a szilikon és más anyagokból készült uszonyok is épp olyan jól megteszik, és azt mondja, akkor érzi magát a legjobban, amikor ezekben úszhat. „Azt hiszem talán egy előző életemben sellő lehettem, és talán ez az a mód, ahogy beiktatom ezeket az elemeket az emberi alakomba.”

Azt mondja, az emberek gyakran felteszik neki azt a kérdést, hogy vajon tényleg hisz-e a sellők létezésében, neki pedig erre is megvan a válasza: „Azt hiszem a sellők valóban léteznek, de nem hiszem, hogy úgy néznek ki, ahogy mi elképzeljük őket. Szerintem a tenger mélyén élnek, és mindenhol furcsa szemek lehetnek a testükön, mert alkalmazkodniuk kellett a mélységhez.”

Sia ugyanakkor az óceánok védelmét is nagyon fontosnak tartja, hiszen ez a sellők otthona, és próbál minél ökotudatosabban élni.

„Határozottan azt gondolom, hogy a sellő életmód egész életemben a mindennapjaim része marad.” – mondja Sia.

Adrian, Sia vőlegénye, támogatja a lányt, és, ha a sellőkért nem is rajong épp úgy mint ő, az óceán őt is vonzza, képregény rajongóként pedig azt is megérti, mit jelent, ha az ember a saját fantáziavilágában él.

„Szeretek trópusi vakációra menni. Szeretek úszni. Tehát ez magában foglalja mindazt, amit ő is csinál, és általában véve imádjuk az óceánt, a korallzátonyokat, tengeri teknősöket, mindent, ami ehhez a világhoz köthető.” – mondja a férfi, aki azt is hozzátette, nem tartja kizártnak, hogy egyszer ő is megpróbáljon sellőként úszni menyasszonyával.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet