KezdőlapVilág„A legjobb dolgok az életben ingyen vannak” - egy nő felmondott a...

„A legjobb dolgok az életben ingyen vannak” – egy nő felmondott a munkahelyén, hogy beutazza a világot egy ismeretlennel

-

„Azt mondják, hogy a legjobb dolgok az életben ingyen vannak” – mondja a nő, aki felmondott a munkahelyén, hogy beutazza a világot egy férfival, akit csak napokkal korábban ismert meg.

A 26 éves Rachel Horne egy átalakított furgonban él férjével, a 26 éves Florian Roquais-vel, és kimondhatatlanul élvezi az egyszerű életet. A szerelmesek 2 évvel ezelőtt ismerkedtek meg Spanyolországban, és mindössze 3 nap után már tökéletesen egy hullámhosszon voltak. Rachel ekkor úgy döntött, hogy teljesen megváltoztatja az életét, otthagyja a munkáját, és bejárja a világot szerelmével.

Amikor először találkoztak, Florian éppen egy 6 éves Európa körüli túra végére érkezett, ez idő alatt végig sátorban lakott. Spanyolországba rövid idénymunkára érkezett, Rachel pedig éppen egyedül utazgatott. Otthon, Angliában, idősgondozásban dolgozott, az általa gondozott betegek közül sokan demenciában szenvedtek.

„Szerettem kapcsolatokat építeni annyi érdekes emberrel, akiknek mind megvolt a maguk elmesélnivaló történetük, de teljesen magam alatt voltam, amikor valaki elhunyt.” – mesélte Rachel egy interjúban, amit a The Sun készített vele. „Az, hogy láttam ezeknek az embereknek az utolsó pillanatait, ráébresztett, milyen rövid is az élet, és érzelmileg nagyon megviselt a gondozásban végzett munka.”

Amikor azonban megismerkedett Floriannal, az élete gyökeresen megváltozott, méghozzá jó irányban!

„Olyan szabad és boldog volt, minden nap a folyókban mosakodott, és új kalandokat kergetett. Lenyűgözött az életszemlélete.”

Alig három együtt töltött nap után Rachel már tudta, hogy ő is ezt az életet akarja. Visszautazott Angliába, hogy felmondjon a munkahelyén, és közölje a nagy hírt a családjával: úgynevezett modern nomád lesz, és egy idegennel járja a világot. Természetesen neki is szüksége volt egy kis időre, hogy biztos legyen benne, helyes döntést hozott.

„Arra gondoltam, mennyire megalázva érezném magam, ha mindent otthagynék érte, csak hogy 2 héttel később behúzott farokkal térjek haza, de tudtam, hogy drasztikus változásra van szükségem.” – magyarázta. „Mindig millió okod lesz arra, hogy ne tegyél meg valamit, ezért megpróbáltam az intuíciómra hagyatkozni.”

És pontosan így is tett! Szerencsére a szüleinek volt lehetőségük arra, hogy egy kicsit jobban megismerjék Floriant, és pár hétig vendégül látták őt a házukban, így ők is megszerették.

Tudva, hogy Rachel mennyire boldogtalan volt, támogatták ebben az új és izgalmas változásban. Miután 2 hetet töltöttek együtt Floriannal, úgy érezték, nyugodtan rábízhatják a lányukat, és az áldásukkal engedték őket útjukra.

A pár az első 3 hónapot kempingezéssel töltötte Skóciában, sátorban laktak, sasokkal, vidrákkal, delfinekkel és a természet egyéb csodáival találkoztak.

„Alapvetően a 3 hónap alatt végig esett, és annyi lekváros kenyeret ettünk, hogy azt hiszem, már nem bírnék rosszullét nélkül többet enni, de mindez nagyon megváltoztatta a viselkedésemet.” – mesélte Rachel.

Most teljesen zöld, hulladékmentes életmódot folytat férjével, és amennyire csak lehetséges, próbálnak abból megélni, amit a föld adni tud. Annak ellenére, hogy a pár nagyon élvezte a sátorozást, Rachel izgatottan várta, hogy megkezdjék „furgonos életüket”.

Florian megtakarításaiból vásároltak egy Peugeot Boxert körülbelül 11 ezer dollárért, és további 4800 dollárból átalakították azt otthonná, nagyrészt Florian saját kezű munkájának köszönhetően.

„Azzal kezdte, hogy mindent hőszigetelt, majd megépítette a konyhát, amelyben gázfőzőlapok és mosogatókagyló is van. Aztán beszerelte a fűtést, rengeteg tárolót épített be, és készített egy kihúzható ágyat is, egy jótékonysági szervezettől kapott régi ágykeret kettéfűrészelésével.” – mesélte Rachel.

Ezenkívül vannak napelemeik, egy zuhanyzójuk és WC-jük, íróasztaluk és vízszűrőjük. „Csak 30 liter vizet viszünk magunkkal, de ez mindkettőnknek elég majdnem egy hétig.”

Végre készen álltak, hogy útnak induljanak, de nem sokkal később jött a járvány, és beleszólt a terveikbe.

„Amikor az Alpokba értünk, jött a járvány, és kénytelenek voltunk karanténban maradni egy üres sípályán. Azóta Franciaországban töltöttük az évet, tehát ez a mikroutazások éve volt.”

A nem várt megszakítás ellenére mindketten nagyon élvezik környezetbarát életük minden egyes percét. Ezért 2020 novemberében úgy döntöttek, hogy összeházasodnak.

Bár Rachel arról álmodott, hogy a családja és a barátai mind ott lesznek az esküvőjén, a járvány ebben is korlátozta őket, és a szülei végül nem tudtak jelen lenni a nagy napon.

„De aznap napsütéses idő volt, és hálás voltam azért, hogy ilyen csodálatos férfihoz mehetek hozzá. Csak mi és a tanúk voltunk jelen a polgármesteri hivatalban, aztán ettünk egy pizzát, és elmentünk egy hosszú sétára.” – meséli Rachel az esküvőjéről.

A férje mindvégig mellette volt, és az új életében nem kell szembenéznie a korábbi szorongással. A gyönyörű tájak és a friss levegő mellett Rachel egy pillanatig sem bánja, hogy hátrahagyta angliai életét.

„Most sokkal nyugodtabb vagyok, és jobban érzem magamat a bőrömben, hogy nem vagyok kitéve az állandó reklámoknak, amelyek arra bíztatnak, hogy fogyasszak fogyókúrás teát, vegyek új ruhákat, vagy viseljek több sminket. Ne add fel a reményt, hogy megtalálhatod azt a boldogságot, amit megérdemelsz, mert lehet, hogy épp a következő sarkon vár rád.” – mondta.

Rachel egy videóban azt is megmutatta, hogy néz ki az ő kis átalakított otthonuk, és egy blogot is vezet, ahol bárki nyomon követheti az útjukat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet