Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ez a fazon ugyan már a 2010-es években is feltűnt, de csak most, 2021-ben vált igazi trenddé.

Ami a divatirányzatokat illeti, mindig feltűnik valami újdonság, és a furcsa szemöldökdivattól a garbónyakig 2020 is számtalan újdonságot hozott. És most itt van 2021 első népszerű divatirányzata, ami a férfiak arcszőrzetével van kapcsolatban.

A karantén, a bezártság sok embernek lehetőséget adott arra, hogy felfedezze a benne rejlő kreativitást. Míg sok férfi számára a hajvágás és a borotválkozás háttérbe szorult a járvány idején, most úgy tűnik, sokan egy új stílus kipróbálása mellett döntöttek – ez a majomfarok szakáll. A furcsa, főemlősök által inspirált megjelenés, amit egyesek macskafaroknak is neveznek, tulajdonképpen a bajusz és a szakáll között teremt furcsa kapcsolatot: az egyik fülnél indul, majd alul az áll alatt végigfutva kanyarodik be a száj fölé.

Ezt a fazont állítólag először 2015-ben „fedezték fel”, de igazi hírnevet 2019 szeptemberében kapott, amikor egy baseball játékos, Mike Fiers, ezzel a furcsa szakállal jelent meg a pályán, hogy megnevettesse csapattársait. Ennél azonban jóval többet ért el: bár már akkor is érdekesnek számított, igazi népszerűségét csak 2021-ben érte el.

Most a majomfarok szakáll hirtelen mindenhol feltűnt a közösségi médiában, és vannak, akik még egy szinttel továbbfejlesztették a dolgot, és igazi spirált alakítottak ki az álluk alatt az arcszőrzetből. És mielőtt még felocsúdhattunk volna, a majomfarok-szakáll lett a legújabb őrület.

Íme, néhány példa az új szakáll trendre, ami biztosítja, hogy 2021 jobb hangulatban induljon!

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. 

9. 

10. 

11. 

12. 

13.

Source: Imgur

14. 

15. 

Sok férfi lelkesen fogadta az új divatőrületet, de vannak, akik szkeptikusak ezzel kapcsolatban, és nyíltan megosztották ezzel kapcsolatos kritikájukat. Az egyik Twitter felhasználó például ezt írta: „A majomfarok szakáll 100%-os védelmet jelent a nem kívánt terhességgel szemben.” Egy másik felhasználó pedig hozzátette: „A lezárásnak véget kell vetni, és mindannyiunkat be kell oltani, mivel ez most már nevetséges.”

A majomfarok szakállnak, mint minden divatirányzatnak, megvannak a hódolói és a kritikusai egyaránt. De figyelembe véve mindazt, ami a tavalyi évben történt, talán valóban ránk fér egy kis szórakozás.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!