KezdőlapVilágA nő, akinek azt mondták, hogy nem érdemli meg, hogy anya legyen...

A nő, akinek azt mondták, hogy nem érdemli meg, hogy anya legyen a fogyatékossága miatt, egészséges kisbabának adott életet

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A nőt egész életében sokan bántották születési rendellenessége miatt, és amikor gyereket vállalt, egyesek azt mondták, nem érdemli, meg hogy anya legyen. De ő nem törődött a kritikával, és egy egészséges kislánynak adott életet.

Courtney és Rayden Blackmore nagyon szerettek volna szülőkké válni, de az idáig vezető út nem volt könnyű. Sokan nem helyeselték a döntésüket, hogy családot alapítanak, de szembenéztek a kihívásokkal és a társadalmi elvárásokkal, és ma már egy egészséges kislány boldog szülei.

Courtney számos kihívással nézett szembe élete során, különösen azért, mert egy ritka rendellenességgel, az úgynevezett cisztás hygromával született – ez lényegében egy folyadékkal teli ciszta, vagy ciszták csoportja, amely általában a csecsemő nyakán vagy fején jelenik meg.

A nő 2021-ben talált rá a szerelemre videójátékozás közben. Akkor még nem tudta, hogy Rayden, akivel virtuálisan találkozott, élete szerelme lesz. Miután azonban személyesen is találkoztak, új fejezet vette kezdetét az életükben. Idahóban telepedtek le, és elkezdték közös életüket. Egyik közös álmuk az volt, hogy szülők legyenek, és alig várták a napot, amikor családot alapíthatnak.

A pár 2023 márciusában jelentette be, hogy babát vár. A nő a terhessége alatt végig dokumentálta az útját a közösségi médiában, ahol rengeteg követője van, rendszeresen osztott meg képeket és videókat.A 27 éves Courtney rengeteg támogató üzenetet kapott, de néhány bántó megjegyzésben is volt része, és többen is azt mondták, hogy nem alkalmas anyának a fogyatékossága miatt.

„Rengeteg gyűlöletet kaptam azzal kapcsolatban, hogy terhes vagyok, és hogy nem érdemlem meg, hogy anya legyek. Az emberek azt mondták, hogy a lányom nem érdemli meg az életét” – mondta a nő.

Courtney tudatosan igyekezett elhárítani a negatívumokat, felismerve, hogy azok nem érik meg az idejét és az energiáját. Úgy döntött, hogy életének pozitív aspektusaira koncentrál, félretéve a kegyetlen megjegyzéseket.

Voltak azonban olyan pillanatok, amikor úgy érezte, válaszolnia kell azoknak, akik rosszindulatú megjegyzésekkel bombázták. Az egyik TikTok videójában Courtney megosztott egy különösen bántó hozzászólást, ami így szólt: „Egyes embereknek nem lenne szabad megengedni, hogy gyerekeik legyenek.” Majd így válaszolt az illetőnek: „Nem hordozom a születési rendellenességemet. Nem genetikai eredetű.”

A Blackmore házaspár szeptember 30-án üdvözölte egészséges kislányát, Seraphina Rose Kayt. A közösségi médiában sokan gratuláltak a szülőknek, és azt írták, a kislányuk egyszerűen tökéletes.

Azzal az aggodalommal kapcsolatban, hogy gyereke örökölheti a születési rendellenességet, Courtney hangsúlyozta, hogy genetikai vizsgálatnak vetette alá magát, amely megerősítette, hogy nem hordozója a betegségnek, de azt is hozzátette, hogy az sem változtatna a helyzeten, ha a lánya esetleg fogyatékkal született volna.

„Még ha a gyermekem fogyatékos is lenne, akkor is szeretném, bármi is történjen” – magyarázta, és felszólította az embereket, hogy soha ne vonjanak le elhamarkodott következtetéseket, amikor fogyatékkal élő szülőkkel találkoznak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet