KezdőlapVilágA nő, akinek újszülött babája 18 órával a születése után meghalt, egy...

A nő, akinek újszülött babája 18 órával a születése után meghalt, egy évvel később ugyanazon a napon, ugyanabban a kórházban adott életet egy másik babának

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy nő, akinek első gyermeke mindössze 18 órával a születése után meghalt, egy évvel később, ugyanabban a kórházban, ugyanazon a napon adott életet második, „szivárvány” babájának.

Amikor a 31 éves Rachael Woolsey 2017 júniusában teherbe esett első gyermekével, Zacharyvel, férjével, Weston Woolseyval együtt nagyon izgatottak voltak. De a felhőtlen boldogság sajnos nem tartott sokáig – amikor elmentek az első ultrahangvizsgálatra, kiderült, hogy a magzat agya a koponyáján kívül növekszik, ami azt jelentette, hogy semmi esélye az életben maradásra.

„Az ultrahang alatt a technikushoz beszéltem, és nem néztem a képernyőre. Hirtelen hallottam, hogy megváltozik a hangszíne, és összeszorult a szívem. Azonnal tudtam, hogy valami nincs rendben” – emlékezett vissza Rachael.

Az orvosok a terhesség megszakítását javasolták, de a szülők visszautasították ezt a lehetőséget. „Az abortuszt javasolták, mivel tudták, hogy nem lesz életképes terhesség. De mi úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a terhességet, annak ellenére, hogy minden egyes találkozón az abortuszt javasolták” – mesélte Rachael.

A terhesség 36. hetében beindult a szülés, és Zachary 2018. február 19-én megszületett. „A kórház személyzete megdöbbent, hogy életben volt, amikor megszületett. Kész káosz volt, a családtagok ki-be jártak. Sírtunk, imádkoztunk, és az idő nagy részében a karomban tartottam” – idézte fel az édesanya.

Sajnos 18 órával később Zachary meghalt az édesanyja karjai közt. „Sokkot kaptunk – nem éreztük valóságosnak. Amikor üres kézzel mentünk haza, akkor sújtott csak le igazán. Térdre rogytam, és zokogni kezdtem” – mondta Rachael.

Négy hónappal később Rachael újra teherbe esett, és bár nagyon boldog volt, és a terhessége is komplikációmentes volt, közben fel kellett dolgoznia az átélt traumát, és többek között bűntudat is kínozta.

Lánya, Brynlee, a vártnál 3 héttel korábban született – pontosan ugyanazon a napon, mint egy évvel korábban Zachary.

„Kész őrület volt, ugyanaz a rezidens, aki Zacharyt világra segítette, egy évvel később ott volt, hogy világra segítse a lányomat. Vegyes érzelmekkel teli nap volt” – mondta Rachael.

Brynlee most 4 éves, és tökéletes egészséges. A házaspárnak pedig nemrég egy kisfia is született – Beckham most 11 hónapos. A kisfiú születése azonban újabb érzelmi megpróbáltatások elé állította az édesanyát.

„Nem akartam megismerni a babát a születéséig, mivel azt gondoltam, hogy nagyon nehéz lesz, hogy egy fiú, de nem Zachary” – vallotta be az édesanya.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet