KezdőlapVilágA nő arra kéri felnőtt lányát, hogy fizesse a lakbér és a...

A nő arra kéri felnőtt lányát, hogy fizesse a lakbér és a számlák felét – a lánya frappáns választ adott

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy anya a Reddit-en kért tanácsot a felhasználóktól, miután a lánya nem úgy reagált a kérésére, ahogy várta, és arra volt kíváncsi, vajon mások kinek adnak igazat.

Elárulta, hogy a lánya 2019-ben hazaköltözött hozzá, miközben főiskolára járt. Közben befejezte a tanulmányait, és dolgozni kezdett, de mivel nem keres elég pénzt, továbbra is az édesanyjával lakik, és megpróbál spórolni egy saját lakásra.

Mivel azonban volt munkája, az édesanya úgy gondolta, teljesen jogos, ha megkéri, járuljon hozzá a kiadásokhoz. „Megkértem őt, hogy ossza meg velem fele-fele arányban a lakbér és a számlák költségeit, de ő ezt nem tartja igazságosnak” – írta a nő.

Elárulta, hogy a lánya nem akar vele élni, csak azért nem költözött még ki, mert spórolni akar, hogy továbbtanulhasson, vagy saját lakást vásárolhasson. Azt is megemlítette, hogy bár a lakásuk bérleti díja a környékhez képest alacsony, a megélhetési költségek magasak.

Ugyanakkor a lánya állítólag szégyelli az otthonuk állapotát, és úgy érzi, a barátait sem hívhatja át a rendetlenség miatt, az édesanya azonban azzal érvelt, hogy munka után egyszerűen túl fáradt ahhoz, hogy takarítson.

A fórum felhasználóinak véleménye megoszlott a kérdésben, voltak, akik felháborítónak találták az anya kérését, mások azonban azon a véleményen voltak, hogy egyszerűen csak meg kell találniuk azokat a feltételeket, amelyek mindkettejük számára elfogadhatók ebben a helyzetben.Egy kaliforniai nevelési szakértő, Stef Tousignant szintén megosztotta a véleményét a témában. Szerinte a szülők előtt több lehetőség áll egy ilyen helyzetben.

„Használhatja a hatalmát arra, hogy erőltesse vagy kényszerítse a gyerekét, engedhet, és hagyhatja, hogy a gyerek diktálja a teljes végeredményt – vagy használhatja a szeretetet, az empátiát és a türelmet, hogy a gyerekével együtt találjon megoldást” – osztotta meg a véleményét Stef Tiusignant.

„Az anyának a lánya iránti együttérzéssel, de a saját maga számára megfelelő korlátokkal kell a tárgyaló asztalhoz ülnie – a lánynak pedig az anyja iránti tisztelettel és a felelősségvállalásra való hajlandósággal” – mondta a szakértő.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet