KezdőlapVilágA nő azt hitte, soha nem lehet édesanya - most áldottnak érzi...

A nő azt hitte, soha nem lehet édesanya – most áldottnak érzi magát tíz gyerekével

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 38 éves Satu Nordling Gonzalez Svédországban született, ott is nőtt fel, és mindig is arra vágyott, hogy édesanya lehessen. Bár eleinte úgy tűnt, soha nem teljesülhet ez a vágya, most tíz gyereke van, akik mind 14 év alattiak, és azt mondja, nem is lehetne ennél boldogabb.

Férje, Andres, Uruguayban született, de családja még gyerekkorában Svédországba költözött. A pár 2008-ban házasodott össze, és eddig tíz gyerekük született – hat lány és négy fiú: Nicole 14, Vanessa 13, az ikrek, Danilo és Jonathan 12, Olivia 9, Kevin 8, Celina 7, Isabelle 4, Melanie 2, Benjamin pedig 1 éves – írja a The Epoch Times.

Satu áldottnak érzi magát, és azt mondja, a családja megérte a hosszas várakozást és a küzdelmet. Most minden idejét a gyereknevelésnek szenteli.

Fotó: Satu Nordling Gonzalez

Az idáig vezető út azonban nem volt könnyű, sőt, Satu egy időben biztos volt benne, hogy soha nem teljesül az álma. „Sajnos, amikor úgy döntöttünk, hogy családot alapítunk, nehezen estem teherbe. Aztán teherbe estem, de elvetéltem, és meg kellett műteniük. Ezt követően komplikációik léptek fel, és úgy tűnt, egyáltalán nem fogok teherbe esni” – magyarázta az édesanya.

Bár Satu továbbra is mindent megpróbált, a helyzet reménytelennek tűnt, és úgy érezte, mintha megrekedt volna egy rémálomban, miközben körülötte mindenki családot alapított. „Az volt a legnagyobb álmom az életben, hogy sok gyerek anyja lehessek” – magyarázta.

2 és fél év próbálkozás után végre ismét teherbe esett. Bár nagyon boldog volt, a terhesség megviselte – hyperemesis gravidarumtól (terhességi vészes hányás) szenvedett. Ennek ellenére igyekezett szem előtt tartani a végcélt, és megőrizni az optimizmusát.

„Tudtam, mi vár rám a végén. Aztán megérkezett az elsőszülöttem, valóra váltotta az álmaimat, és megérte a várakozást” – mondta.

Fotó: Satu Nordling Gonzalez

A következő években már könnyebben teherbe esett, és gyorsabban fel is épült a szülések után. A szülői feladatok minden egyes újabb babával megsokszorozódtak, de Satu ezt egyáltalán nem bánja, és élvezi a mozgalmas mindennapokat.

Már reggel fél 7-kor talpon van, pelenkát cserél, elkészíti a reggelit, és segít az idősebb gyerekeknek elkészülni, hogy elindulhassanak az iskolába. Ezután otthon tölti a napot a kisebbekkel, és közben elvégzi a temérdek házimunkát – mos, takarít, főz – majd amikor a nagyobbak hazaérnek, segít nekik a házi feladatokban, felügyeli a játékot, elkészíti a vacsorát, majd végül lefekteti a gyerekeket.

Bár ő végzi el a házimunka nagy részét, a gyerekeknek is megvannak a maguk feladatai. „Pedáns vagyok, mindent megszervezek magam körül, és a gyerekeknek életkor szerint megvannak a teendői, így mindannyian segítenek. Egyvalaki kiviszi a szemetet, valaki más kiüríti a mosogatógépet, porszívózik, és így tovább” – magyarázta módszerét az édesanya.

Ugyanakkor rendszeresen tartanak családi megbeszéléseket is, hogy megbeszéljék a problémáikat, és segítsenek egymásnak.

Fotó: Satu Nordling Gonzalez

„A szívemre hallgatok, és próbálom szerető, jószívű, kedves embereknek nevelni őket, akik törődnek egymással és a körülöttük lévőkkel” – mondta Satu a nevelési elveiről.

„Olyan áldottnak érzem magamat, hogy ezek a csodálatos gyerekek az életem részei, hogy látom őket fejlődni és új készségeket tanulni, az első sorból követhetem az életüket, mindazt, amit tesznek, és ami még előttük áll. A feltétel nélküli szeretetük mindent megér. Az anyaság a legnagyobb, legfontosabb és néha a legnehezebb dolog, ami történt velem” – mondta Satu, aki most tizenegyedik gyerekét várja.

Az édesanya az Instagram oldalán is oszt meg részleteket családja életéről, de tisztában van azzal, hogy nem mindenki gondolkozik úgy a nagy családról, mint ő és a férje.

„Amikor túlléped azt a mágikus számot, a 4-5 gyereket, az emberek elkezdik összevonni a szemöldöküket” – mondta, ő azonban biztos benne, hogy a családja úgy tökéletes, ahogy van.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet