KezdőlapVilágA nő két órán át könyörgött egy mentőautóért, miközben végignézte, ahogy a...

A nő két órán át könyörgött egy mentőautóért, miközben végignézte, ahogy a férje meghal

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Rob Weekley szívrohamot kapott a walesi Barryben található otthonában, de amikor a felesége, Lesley mentőt hívott, közölték vele, hogy nincs szabad autójuk, és mire a mentősök órákkal később megérkeztek, a férfi már meghalt.

A nő többször is felhívta a segélyhívó számot, és könyörgött egy mentőautóért, miközben kénytelen volt végignézni, ahogy a férje a szeme láttára haldoklik.

A 73 éves Lesley Weekley eredetileg azt tervezte, hogy másnap beviszi a férjét a sürgősségre, miután Rob emésztési zavarokhoz hasonló kellemetlenségekre panaszkodott.

A férfi azonban felébresztette az éjszaka közepén, és miután a felesége látta, mennyire rosszul van, azonnal mentőt hívott. Először hajnali 2 óra körül telefonált, de a következő 2 órában még négyszer felhívta a segélyhívó számot, miközben Rob állapota egyre rosszabbra fordult.

Mire a segítség megérkezett, Lesley már 20 percre végzett újraélesztést a férjén, de a mentősök hamarosan közölték vele, hogy meghalt. „Ott álltam, és néztem, amint minden tőlük telhetőt megtesznek, adrenalint pumpálnak bele, de már elment. Azt hiszem, már meghalt, mire megérkeztek” – nyilatkozta a nő a médiának.

Fotó: Mirror

„Aznap este úgy feküdtünk le, hogy azt mondtam neki, másnap reggel beviszem a sürgősségre” – mondta Lesley. „Nem akart bemenni a hosszú várakozási idő miatt, de azt mondtam neki, hogy be kell mennünk. Nem tűnt olyan súlyosnak az állapota, de arra panaszkodott, hogy szorítást érez a mellkasában.

Nem emlékszem, hogy konkrétan kimondtam-e a szívroham szót, amikor először hívtam a segélyhívó számot, de tudtam, hogy minden klasszikus tünete megvan, és folyamatosan ismételgettem azokat a híváskezelőnek. Nem éreztem a pulzusát, és a mentősök később elmondták, hogy ez azért lehetett, mert nagyon alacsony volt a vérnyomása, és a szervezete kezdett leállni” – idézte fel a tragikus éjszaka részleteit az idős nő.

„Amikor először felhívtam a segélyhívó szolgálatot, azt mondták, nincs szabad mentő. Elmagyaráztam Rob tüneteit, és azt mondták, adjak neki négy aszpirin tablettát. Hajnali 2:36-kor újra telefonáltam, és elmondtam a híváskezelőnek, hogy összeesett, amikor megpróbált felkelni az ágyból, hogy elmenjen a mosdóba.

Hajnali 2:55-kor megint telefonáltam, és elmondtam, hogy rosszabbodott az állapota, és bár még lélegzik, nem volt érzem a pulzusát. Azt is elmondtam, hogy korábban szédülésre és bizsergő érzésre panaszkodott. Hajnali 3:11-kor újból telefonáltam, és mondtam, hogy még mindig nincs pulzusa, de továbbra is azt a választ kaptam, hogy nem tudnak mentőt küldeni.

Amikor 3:32-kor újból telefonáltam, már könyörögtem egy mentőért, és miközben beszéltem, abbamaradt a légzése.”

Fotó: Mirror

A mentősök később azt mondták Lesley-nek, hogy a férje valószínűleg túlélte volna a szívrohamot, ha idejében segítséget kap.

Rob nyugdíjas építész volt, aki fiatalkorában rögbi játékos volt, de zenészként is nagy tiszteletnek örvendett a közösségben. „Rob elragadó ember volt, nagyon pozitív, mindenkiben a legjobbat látta, imádott beszélgetni vagy megvitatni dolgokat, és nagyszerű zenész volt. Amikor otthagyta a rögbit, valami másra volt szüksége, hogy lefoglalja, és hogy emberek között legyen – és ezt a zenében találta meg” – mondta Lesley néhai férjéről.

„Fogalma sem volt róla, mennyire értékelik az emberek, de rengeteg üzenetet és támogatást kaptunk a halála óta. Azt hiszem, majd akkor fog igazán tudatosulni bennem, hogy elment, amikor minden lecsendesedik” – tette hozzá a gyászoló özvegy.

Liam Williams, a walesi mentőszolgálat igazgatója sajnálatát fejezte ki a tragikus esettel kapcsolatban. „Nem ilyen szolgáltatást szeretnénk nyújtani, és tudjuk, hogy ez nagyon felkavaró és traumatikus élmény lehetett Mrs. Weekley számára” – mondta, hozzátéve, hogy felveszik a kapcsolatot a nővel, és minden esetleges kérdésére igyekeznek válaszolni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet