KezdőlapVilágA nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az...

A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy nő elmesélte, hogy egy DNS-teszt, amit ajándékba vett az édesapjának, megdöbbentő családi titokra derített fényt, amivel egyelőre nem tudtak megbirkózni, és nem tudja, mi legyen a következő lépés.

Elmondta, hogy 2017-ben elveszítette az édesanyját, de a családja mindig is nagyon kíváncsi volt arra, honnan származhatnak, ezért döntöttek a családfakutatás mellett. Korábban mindig azt mondták nekik, hogy anyai ágon európai, angol és ír, apai ágon pedig német felmenőkkel rendelkeznek.

Mindig viccelődtek azzal, hogy sötét barna szeme van, mivel minkét szülő szemszíne világoskék volt, de soha nem gondolta, hogy valamilyen nagy családi titok állhat a háttérben, mivel genetikai szempontból ez tulajdonképpen lehetséges, bár rendkívül ritkán fordul elő. Amikor azonban megkapták a DNS-teszt eredményét, nagyon megdöbbentek.

„Amint megláttam, hogy megjöttek az eredményeink, megnéztem az összehasonlításokat, és a szívverésem is elállt” – írta a nő. A 2020-ban elvégzett tesztek ugyanis azt mutatták, hogy genetikailag nincs kapcsolat közte és az apja között. „Ez azt jelenti, hogy valószínűleg nincsenek közös felmenőink az elmúlt négy generációban.”

„A szüleim 17 évig voltak házasok, mielőtt megszülettem. Több mint 40 évig voltak házasok, mielőtt anyám meghalt. Csodálatosan szép házasságuk volt, és az apám a mai napig azzal dicsekszik, hogy soha, semmin nem vesztek össze” – írta a nő.

Azt is elárulta, hogy amikor könnyek között felhívta az apját, hogy közölje vele a hírt, a férfi nem volt hajlandó hinni neki, és kitartott amellett, hogy a felesége soha nem csalta meg őt.„Nem tudok aludni, mióta megtudtam ezt az egészet. Még mindig mindennél jobban szeretem azt az embert, akit egész életemben az apámnak neveztem. Mindig ott volt mellettem, életem 30 évének legnehezebb, megpróbáltatásokkal teli időszakaiban. Szeretem az apámat és az anyámat is. De vajon honnan származom?” – fogalmazta meg kételyeit a nő egy közösségi oldalon.

A bejegyzéshez rengeteg támogató hozzászólás érkezett, és a legtöbben egyetértettek abban, hogy a teszteredményeknek semmiképpen sem szabad apa és lánya közé állniuk.

„Még mindig az apád.” – írta egy felhasználó, egy másik pedig megjegyezte: „Én a helyedben elmennék egy orvoshoz, hogy hivatalosan is megvizsgáljanak téged és az apádat is, mielőtt végleg elfogadnám ezt. A DNS tesztkészletek hibásak is lehetnek.”

Egy harmadik válaszadó pedig szintén arra próbált rávilágítani, hogy a genetikai kapcsolat még nem minden: „Tartsd szem előtt a következőt: mit szeretnél jobban, egy biológiai apát, vagy egy igazi apát?”

A nő a következő választ adta erre a kérdésre: „Egyértelműen azt a férfi, aki most az életemben van. Ő az, akinek a vállán ma este kisírtam magamat, és aki 30 éve ott van mellettem.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet