KezdőlapVilág„A nő megérintette a hasamat és megkérdezte, mikorra várom a babát -...

„A nő megérintette a hasamat és megkérdezte, mikorra várom a babát – ‘leesett az arca’ a válaszomtól!”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy várandós nő láttán az emberek szó szerint bezsonganak! Mindenki meg akarja érinteni a pocakját, és hirtelen mindenki kíváncsi lesz a terhesség legapróbb részleteire is. Arra azonban ritkán gondol az ember, amikor beszippantja ez a babaillatú mámor, hogy mi van akkor, ha az illető nem is várandós, csak… hát… nem egy modellalkat?

Aki nőnek születik, legalább egyszer biztosan megtapasztalja az életében, hogy terhességgel „gyanúsítják”. Bár a feltételezés nem rosszindulatú, mégis belegázolhat valakinek a lelki világába, éppen ezért csak óvatosan bánjunk a szavainkkal – hacsak nem akarjuk úgy végezni (a közösségi média felhasználói szerint jogosan), ahogy ez a kíváncsiskodó idegen, aki szintén beleütötte az orrát abba, ami nem tartozott rá.

Egy nő osztotta meg a világhálón, hogy járt, amikor egy idegen hölgy kérdezés nélkül megérintette a hasát, és megkérdezte tőle, mikorra várja a babát.

Így fogalmazott: „Én a vaskosabb kategória vagyok. Nem egészségtelen. A BMI-m a normális paramétereken belül van. De vannak görbületeim. Bementem egy üzletbe, és egy olyan felsőt viseltem, ami derékvonalban testhezálló. Azt hiszem, túlságosan is kihangsúlyozta azokat a gömbölyűségeket… Soha többé nem veszem fel, az biztos”.

Nem is lett volna gond a trikóval, amennyiben a történet másképp folytatódott volna. De „egy idősebb, idegen hölgy odajön hozzám, a hasamra teszi a kezét, és megkérdezi, mikorra vagyok kiírva. Olyan széles mosollyal az arcán, mintha máris legjobb barátnők lennénk. Egyszerűen sugárzik. Ráteszem a kezem az övére, visszamosolygok, és azt mondom – nem vagyok terhes. Csak kövér vagyok” – vágott vissza a nő, aki mindeközben kissé kellemetlenül érezte magát.

A meggondolatlanságának következménye az idegen hölgy arcára is kiült: „Az álla leesett. Megpróbálta visszahúzni a kezét. De én ott tartottam, számoltam a másodperceket, és pozitívan sugároztam. Amikor végül elengedtem, egyetlen szó nélkül elszaladt” – folytatta a nő, akinek a bosszúhadjárata célba ért.Ám nem mindenkinek vág ennyire az esze éles helyzetben, és ezt a közösségi média felhasználói is díjazták.

Sokaknak meg is volt a véleménye a kíváncsiskodó asszonyról, és egyetértettek a nővel, amiért visszavágott neki. Minek is kell állandóan nyúlkálni?! „Akár terhes vagy, akár nem, egyszerűen sértő. Szép válasz!” – írta valaki a poszt alá.

Egy másik pedig hozzátette: „Az rendben van, ha egy 130 kilós vízvezeték-szerelő vagy, akinek a hasa tele van lengyelkolbásszal és sörrel? Amikor megkérdezik, hogy mikorra várod, és te mosolyogva mondod, hogy kb 30 perccel a reggeli kávém után – ez egyszerűen gyönyörű”.

Egy harmadik pedig, HR-esként, ismeri a szabályt: „Soha ne kérdezz ilyet, főleg nem a munkahelyen. (…) Te jó ég! Egyesek sosem tanulnak”.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet