KezdőlapVilágA nő nem hajlandó gratulálni sógornőjének a terhességéhez, és azt mondja, hibát...

A nő nem hajlandó gratulálni sógornőjének a terhességéhez, és azt mondja, hibát követ el

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A nő a Reddit-en osztotta meg a történetét, és próbálta megvédeni magát a kritikával szemben, miután őszintén bevallotta, hogy nem örül különösebben sógornője terhességének.

Elmagyarázta, hogy a bátyja egy autókölcsönzőben dolgozik, a sógornője pedig otthon neveli 4 éves gyereküket. A férfi jelenleg egyedül tartja el a családját, és a húga valamint az édesanyja is támogatják anyagilag.

„Nemrég a sógornőm azt mondta, hogy szeretne még egy gyereket, mert nem akarja, hogy a fiuk egyke legyen, és megkérdezte, mit gondolok erről” – írta.

A nő azt tanácsolta sógornőjének, hogy várjon még a második babával, amíg sikerül neki is állást szereznie, vagy a bátyját előléptetik, hogy stabilizálódjon az anyagi helyzetük.

„Mondtam neki, hogy reálisan lehetetlen lenne egy másik gyerek eltartása, amikor így is alig élnek meg, és még fiatal (27 éves). Ugyanezt mondtam a bátyámnak is.”

Néhány héttel később azonban felhívta őt a bátyja, és elmondta, hogy a feleségével babát várnak. A nő ugyan gratulált a bátyjának, de nem hívta fel a sógornőjét, és nem ment el a babaváró bulira sem. Amikor végül mégis találkozott bátyja feleségével egy vacsorán, amire a szülei hívták meg őket, már nem úszta meg a véleménynyilvánítást.

A sógornője közölte vele, hogy terhes, mire ő kezdetben csak annyit mondott: „Igen, tudom, nagyszerű, sok szerencsét kívánok. De aztán megkérdezte, hogy miért nem örülök a hírnek” – mesélte.

Bár eleinte igyekezett elhallgatni a véleményét, és azt mondta, teljesen mindegy, hogy ő mit gondol erről, a sógornője erősködött, hogy hallani akarja a véleményét, ezért végül nyíltan közölte vele, hogy szerinte hibát követ el, és egy ártatlan gyereknek kell megfizetnie ezért.

„Megmondtam neki, hogy nem áll készen rá, hogy törődjön egy újabb kis élettel, amikor még a számláit sem tudja fizetni. Félbeszakított, és közölte velem, hogy ez nem az én dolgom. Csak udvariasságból kérdeztelek meg, de te aztán nem fogtad vissza magadat – mondta a sógornőm.”

A nő erre azzal védekezett, hogy csak őszinte akart lenni, a sógornője szerint azonban nem kellett volna ilyen „szemét módon” reagálnia a terhességére. Miután a vacsora véget ért, és a nő hazament, az édesanyja felhívta, és szemrehányást tett neki, amiért udvariatlan volt a sógornőjével.

„Azt mondta, nem volt jogom ilyen megjegyzéseket tenni, egyszerűen gratulálnom kellett volna nekik, és annyiban hagyni a dolgot. Még ha ő is volt az, aki kikérte a véleményemet, tudnom kellett volna, hogy nem szabad megbántanom” – mesélte.

A felhasználók többsége azonban a nőnek adott igazat, és megértették az álláspontját.

„Talán kedvesebbnek kellett volna lenned, vagy másképp kellett volna megfogalmaznod, de nem kellene takargatnod előle az igazságot, amikor ő kérte, hogy mondd el a véleményedet” – írta az egyik hozzászóló.

Egy másik felhasználó pedig hozzátette: „Megpróbáltál gratulálni nekik, és elengedni a dolgot, de a sógornőd nyomást gyakorolt rád. Az édesanyádnak nem kellene rád haragudnia, te megpróbáltál gratulálni.”

„Néha előfordul, hogy az emberek nem állnak készen az igazságra, még ha ők maguk is kérik, hogy mondd ki azt. Nem vagy rossz ember, amiért kimondod az igazat, de lesznek, akik elítélnek érte” – tette hozzá egy harmadik hozzászóló.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet