KezdőlapVilágA nő szerint mindig az édesanyáknak kellene kiválasztaniuk a baba nevét, mivel...

A nő szerint mindig az édesanyáknak kellene kiválasztaniuk a baba nevét, mivel ők végeznek minden munkát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy nő szerint a baba nevét mindig az anyának kellene kiválasztania, nem pedig a párjának – sokan azonban nem értettek egyet vele, és azzal érveltek, hogy a szülőknek közösen kell döntésre jutniuk.

Az újszülött nevének kiválasztása nehéz feladat lehet, és sokan heteket, vagy akár hónapokat szánnak erre a fontos döntésre, miközben a baba érkezését várják.

Egy nő a Mumsnet fórumon osztotta meg véleményét, miszerint a névválasztás mindig az anya feladata kellene, hogy legyen, mivel ő az, aki „a munka nehezét végzi.” A felhasználók véleménye azonban megoszlott a témában.

A nő szerint igazságtalan, hogy az apák válasszák ki gyerekük nevét, mivel ők már eleve megosztják vele a családnevüket, és szerinte a névválasztás az anyák joga, mivel ők adnak életet a babának.

„Észszerűtlen vagyok, ha azt gondolom, hogy az anyáknak kellene kiválasztaniuk a baba nevét, miután ők végezték el a szüléssel járó összes munkát, megváltozik a testük, megküzdenek a reggeli rosszullétekkel, stb.? Különösen, mivel az apák a családnevüket adják a babának, így egy kicsit helytelennek tűnik, hogy ők választhatják ki a nevét” – írta a nő a fórumon.

A nő ugyanakkor azt írta, kíváncsi mások véleményére, és kész elfogadni, ha mások szerint észszerűtlen a gondolkodása.A felhasználók egy része legalábbis részben osztozott a nő véleményében, de a legtöbben egyetértettek abban, hogy egy ilyen fontos döntésnek mindenképpen közösnek kell lennie.

„Én csak olyasvalakivel vállalnék gyereket, akit eléggé szeretek és tisztelek ahhoz, hogy megosszam vele a névválasztás döntését. Ha nem tudtok megegyezni a babanévben, akkor az ég segítsen meg a kapcsolatotok többi részében, mert sokkal nehezebb, fontosabb dolgok fognak előkerülni a jövőben” – írta egy válaszadó.

Egy másik hozzászóló pedig hozzátette: „Szerintem mindkét partnernek vétójogot kellene kapnia. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a babának nem kell feltétlenül az apa vezetéknevét kapnia. De ha mégis, akkor talán az anyának több beleszólása kellene, hogy legyen a keresztnévbe.”

A felhasználó egy másik bejegyzést is megemlített, amivel a fórumon találkozott, ebben egy férfi ragaszkodott ahhoz, hogy ő választhassa ki születendő gyereke nevét: „Egyetértek, hogy ez eléggé ízléstelen, ha figyelembe vesszük, hogy a párja végezte a kemény munkát, ahogy te is megfogalmaztad” – írta.

Egy harmadik felhasználó szintén egyetértett azzal, hogy a szülőknek közösen kell meghozniuk ezt a döntést: „Szerintem két felnőtt embernek képesnek kell lennie arra, hogy megegyezzen. Elképesztő, hogy hány olyan pár van, akik nem tudnak egy egyszerű kompromisszumra jutni” – írta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet