KezdőlapVilágA nő talált egy üzenetet a férje zsebében a férfi temetésén, ami...

A nő talált egy üzenetet a férje zsebében a férfi temetésén, ami megváltoztatta az életét

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Christie és Alex több mint egy évtizeden át voltak házasok, és nem voltak gyerekeik. Ehelyett minden energiájukat a karrierjükbe fektették, így egy idő után kezdtek eltávolodni egymástól.

Christie azonban mindig többre vágyott, arról álmodott, hogy felfedezi a világot, és nyit egy kis kávézót valahol a tengerparton, ahol saját készítésű süteményekkel várja a vendégeket.

Mivel nem voltak gyerekeik, a nő úgy gondolta, megtehetik, hogy utazgatnak egy keveset, sőt, azt remélte, ez talán újra közelebb hozhatná őket a párjával. Alex azonban következetesen visszautasította az utazásra tett javaslatait, mondván, hogy túl drága lenne, és hogy félre kellene tenniük a nyugdíjas éveikre.

Miközben tehát minden maradt a régiben, az életük egyre inkább a mindennapi rutin körül forgott, amibe lassan belefásultak, a szerelmük pedig fokozatosan elhalványult.

A dolgok akkor változtak meg, amikor Alexnél váratlanul a rák egy ritka formáját diagnosztizálták, és szembe kellett nézniük azzal a ténnyel, hogy korlátozott ideje van hátra. Miközben Alex a betegséggel küzdött, Christie folytatta a munkát, egy nap azonban, miközben épp hazafelé tartott a munkából, felhívták a kórházból, ahol a férjét ápolták, és egy ápolónő arra kérte, menjen be, amilyen gyorsan csak tud.

Christie és Alex mindketten tisztában voltak azzal, hogy ezek az utolsó együtt töltött óráik, és Alex, aki ekkor már csak nehezen tudott beszélni, őszinte vallomást tett a feleségének: „Christie, tudom, hogy nem tudtam bebizonyítani neked, de szeretném, ha tudnád, hogy mindennél jobban szeretlek a világon. Egy ponton rájöttem, hogy ez a szerelem talán nem kölcsönös közöttünk. Tényleg szeretlek, Christie, és nem számítottam arra, hogy ilyen korán elhagyom ezt a világot. Annyi mindent terveztem a számunkra.”Alex ezen a ponton megfogta felesége kezét, és így folytatta: „Ezek az utolsó óráim, és semmit sem szeretnék jobban, mint veled tölteni őket. És amikor meghalok, szeretnék magammal vinni egy darabot belőled. Úgyhogy kérlek, a temetésemen tégy valamit a zsebembe, ami a tiéd, hogy örökre megőrizhessem.”

Christie megígérte, hogy teljesíti a kívánságát, majd együtt töltötték a következő néhány órát, zenét hallgattak, beszélgettek, vagy épp csak csendben ültek egymás mellett. Alex aznap éjszaka elaludt, és többé nem ébredt fel.

A temetésen, Alex kérését teljesítve, Christie a férfi zakójának zsebébe tette egy medálját, szerelmük szimbólumaként, közben pedig egy kézzel írt üzenetet talált, amiben a következő állt:

„Kedves Christie,

Egész életemben szerettelek, és örülök, hogy téged választottalak, és melletted éltem le az életemet. Sajnálom, hogy miközben be akartam bizonyítani neked a szerelmemet, elfelejtettem a jelenben élni, és emiatt valahol útközben eltávolodtunk egymástól.

Emlékszem, amikor fiatalabbak voltunk, arról beszéltél, hogy életed álma egy kávézót nyitni az óceán partján, ahol a saját finom süteményeidet és ételeidet szolgálhatod fel a vendégeknek. Ezt sosem felejtettem el, és minden nap ez motivált arra, hogy olyan keményen dolgozzak. Sajnálom, hogy ez minden időmet elvette, és közben elhanyagoltalak téged.

Olyan közel voltam ahhoz, hogy lássam, ahogy megvalósítod az álmodat, Christie. A széfemben van egy banki betétkönyv a te nevedre. Ott elég pénzt gyűjtöttem össze, hogy megnyithasd a vállalkozásodat. Van benne egy boríték is, amelyben egy telek megvásárlásának a dokumentumai vannak, egy kis házikóval, amely a tengerre néz. Itt meg tudod nyitni a kávézódat.

Nem terveztem, hogy ilyen korán elhagyom a földet. Veled együtt akartam megnyitni ezt a kávézót. Sajnálom, hogy nem leszek ott veled, amikor ezt megvalósítod, de tudd, hogy lélekben és szellemben mindig veled leszek.

Teljes szívemből szeretlek, Alex.”

Christie megdöbbent és meghatódott férje gesztusán, és bár nagyon hiányzott neki, lassan megtalálta a szükséges erőt, hogy továbblépjen. Megnyitotta a kávézót, amiről mindig is álmodott, és férje emlékére az „Uncle Alex’s Seaside Cafe” nevet adta neki. Ez a kávézó a tartós szerelem tanúbizonysága, és arra emlékeztet, hogy néha egy szívszorító veszteség kell ahhoz, hogy a szerelem újra fellángoljon, és teljesíteni tudjuk az álmainkat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet