KezdőlapVilágA pár már 70 éve él boldog házasságban - szerintük a jó...

A pár már 70 éve él boldog házasságban – szerintük a jó házasság titka, hogy mindig Istennek kell lennie a középpontban

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy dél-dakotai házaspár, akik 70 éve mondták ki a boldogító igent, még most is ugyanúgy szeretik egymást, mint a legelső napon, és azt is elárulták, szerintük mi a hosszú házasság titka.

A 92 éves Melvin és a 87 éves Nancy Lubbers 1951-ben ismerkedtek meg egy görkorcsolyapályán. „Nagyapa szereti azt mondani, hogy szó szerint levette nagyanyámat a lábáról, miközben görkorcsolyáztak” – mondja a pár 24 éves unokája, Anna Behning.

Fotó: Anna Behning

Melvin néhány hónappal később egy parkban kérte meg Nancy kezét, és 1952. január 6-án összeházasodtak egy helyi evangélikus templomban. Nem volt nagyszabású esküvő, de mindketten nagyszerűen érezték magukat.

Nancy felidézte, hogy a menyasszonyi ruháját 35 dollárért vásárolta egy kis helyi üzletben, a fátyla pedig 15 dollárba került. Gyönyörű vörös rózsákból összeállított csokrára is visszaemlékezett, Melvin pedig felidézte, hogy a szertartás után süteményt és fagylaltot ettek az egész családdal.

Mindössze néhány héttel azután, hogy összeházasodtak, Melvint behívták katonának, és 8 hónapig harcolt a koreai háborúban. Ez idő alatt nem sok lehetőségük volt tartani a kapcsolatot. „Nem tudtuk egyszerűen felvenni a telefont, és felhívni egymást. Meg kellett várnunk, hogy megérkezzenek a levelek – ez volt az egyetlen módja annak, hogy kommunikáljunk” – mesélte Nancy.

Fotó: Anna Behning

Miután Melvin hazatért, házaló ügynökként kezdett dolgozni, és hobbiból fenntartott egy birkafarmot is. Nancy egy üzletben dolgozott eladóként, és felnevelte 5 gyereküket.

A párnak ma már 12 unokája és 21 dédunokája is van. „A családunk jelent számunkra mindent, és imádjuk, amikor meglátogatnak” – mondta Nancy.

Egyik unokájuk, Anna, aki esküvői fotósként dolgozik, felajánlotta, hogy 70 éves házassági évfordulójuk alkalmából készít róluk néhány különleges fotót, amit a házaspár örömmel el is fogadott.

Fotó: Anna Behning

„Anyámmal egy nap éppen Mitchellbe tartottunk a nagyszüleimhez, amikor rátértünk az esküvői ruhák témájára. Éppen a saját esküvőmre készültem, ami körülbelül egy hónappal később volt, szóval az esküvőkön járt az agyam” – mesélte Anna, aki tudta, hogy a nagymamája megőrizte a menyasszonyi ruháját, és megkérdezte tőle, nem viselné-e azt a fotózáson.

Nancy örömmel belement az ötletbe, Anna és az édesanyja pedig megpróbálták meggyőzni Melvint, hogy viselje régi katonai egyenruháját. A férfi azonban nem volt annyira elragadtatva az ötlettől, mint a felesége, ezért az egyenruhát csak úgy rákötözték az ingre, amit viselt, így csak a kabátot kellett felvennie.

A fotózásra 2021. április 3-án került sor a házaspár hátsókertjében, és nagyszerűen sikerült. Amikor Melvin meglátta a feleségét, füttyentett egyet, és gyönyörűnek nevezte Nancyt, aki nagyon boldog volt, hogy még mindig belefért a menyasszonyi ruhájába.

Fotó: Anna Behning

„Hetven év elteltével még mindig úgy gondolja, hogy ő a legszebb nő a Földön, még akkor is, ha nincs a menyasszonyi ruhájában” – mondta Anna.

„Esküvői fotósként szinte meg tudom jósolni, hogy egy pár egy életen át együtt marad, vagy sem. A legfontosabb jelzés az, hogy bánnak egymással az esküvőjük napján, és az esküvő előtt, amikor velük dolgozom. Ha a párjuk igényeit a maguké elé helyezik, és önzetlen szeretetet mutatnak egymás iránt, akkor örökre együtt maradnak” – tette hozzá a nő.

A pár házassági évfordulója valójában januárban van, amit a család tortával és fagylalttal ünnepelt meg, akárcsak az esküvő napján.

Fotó: Anna Behning

Nancy és Melvin arról is beszéltek, mitől lesz szerintünk tartós és boldog egy házasság. „A kulcs a felejtés, a megbocsátás, és az, hogy megpróbáljátok a legjobbat kihozni minden élethelyzetből” – mondta Nancy. „Melvin néha elég makacs tud lenni, és meg kellett tanulnom kezelni az ugratásait” – tette hozzá.

„Ha nézeteltérésetek van, üljetek le, és találjatok megoldást. Ha pedig egyszer megtaláltátok a megoldást, ne hozzátok fel többet a dolgot” – tanácsolta Melvin.

Ugyanakkor azt mondták, a hit is központi szerepet játszik az életükben: „Mindig tartsd Istent a házasságod középpontjában, és gondolj a másik személyre önmagad előtt” – tanácsolják.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet