Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Lányai szuperhősnek tartották, és ő ezt az utolsó leheletével is bizonyította, mivel nem volt hajlandó feladni, amíg újszülött lányát nem tarthatta a karjában.

Szívszaggató érzés végignézni, ha valaki, akit szeretünk, valamilyen betegségben szenved, különösen akkor, ha olyan súlyos betegségről van szó, mint a rák. Hatalmas megpróbáltatás ez a családok számára, de a betegek sokszor mégsem hajlandók engedni a kétségbeesésnek. És a nézők pontosan ezt láthatták egy brit műsor egyik epizódjában, ami valódi történeteket mutat be.

Az epizód felvázolta a rák traumatizáló hatását a betegekre és szeretteire is. Az egyik történet főszereplője, Brett, egy háromgyerekes édesapa volt, aki agydaganattal küzdött, és utolsó perceiben még karjába vehette újszülött kislányát. Története a könnyekig meghatotta a nézőket.

Brett és Nicola története barátságként kezdődött, de aztán rájöttek, hogy ennél több van köztük. Nem sokkal később összeházasodtak, és hamarosan két gyönyörű lányuk született.

„Nagyon szerette az apaságot, és nagyszerű apa volt.” – mesélte Nicola. Egyik kislánya felidézte, hogy jártak el közösen egy farmra állatokat etetni, és hogy ugráltak közösen egy felfújható matracon: „Nagyon boldoggá tett. De aztán beteg lett.” – mondta a kislány.

Eleinte Nicola látta ugyan, hogy a férje kezd megváltozni, de mivel Brett nem tulajdonított nagy jelentőséget a dolognak, minden ment tovább a megszokott kerékvágásban. 2015-ben azonban diagnosztizálták a férfinál az agydaganatot.

„Leültünk a neurológusával, és elmondták nekünk, mivel járhat a műtét.” – mesélte Nicola. Az orvosok elmondták, hogy a műtét kétféleképpen végződhet: vagy sikerül eltávolítani a tumort, vagy Brett meghal. A műtét végül sikeres volt, és eltávolították a daganat nagy részét, de később a betegség visszatért, és ekkor már nem lehetett műteni. Ekkor Nicola már terhes volt harmadik lányukkal, Aryával.

Három hónappal azután, hogy a daganatról megállapították, hogy műtétileg nem eltávolítható, Nicolánál beindult a szülés. Brett azonban közben rohamot kapott, és azonnal kórházba kellett őt szállítani az angliai Buckinghamshire-ben. Miután kislánya megszületett, Nicola csak arra vágyott, hogy még idejében eljuthasson férjéhez, hogy Brett legalább egyszer a karjában tarthassa újszülött gyerekét.

„Igazi versenyfutás volt az idővel, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy jól vagyunk, és elindulhassunk hozzá a kórházba.” – mondta Nicola. Azt is hozzátette, hogy a kórházi személyzet mindent megtett annak érdekében, hogy időben megérkezhessenek.

Nicola édesanyja, aki a kórházban végig lánya mellett volt, vállalta, hogy elviszi őket Bretthez.

„Tudtam, hogy mi fog történni, és azt akartam, hogy tudja, hogy rendben van. Mondtam neki, hogy rendben van, és ne kínozza magát emiatt.” – mondta Nicola a férjével való utolsó találkozásról. Szerencsére időben érkeztek, így Brett még találkozhatott újszülött kislányával, akit Nicola a férfi mellkasára fektetett, és pontosan leírta neki a külsejét. Ez volt az első és utolsó alkalom, amikor az apa találkozhatott kislányával. Néhány órát tölthettek csak együtt, amikor a férfi végül meghalt.

Arya 2019. február 11-én, 5:07-kor született, és édesapja még ugyanaznap, 8:25-kor hunyt el. A pár két nagyobb lánya, akik szuperhősként és jóképű hercegként tekintettek apjukra, most úgy gondolja, az édesapjuk tollakat küld nekik a mennyországból, így tudatja velük, hogy vigyáz rájuk.



Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!