Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Whittier egy alaszkai kisváros, amely úgy vált híressé, mint „a város, ahol mindenki egy fedél alatt lakik”, mivel a lakosai mind ugyanabban a háztömbben laknak.

Whittier Anchorage közelében fekszik (kevesebb mint 100 km-re), és összesen 220 lakosa van, akik mind ugyanabban az épületben élnek.

A város teljes lakosságának otthont adó épület a Begich Towers nevet kapta, 14 emeletes és 313 lakás található benne, ugyanakkor néhány közintézménynek is otthont ad.

Az épület még a hidegháború idején épült, 1957-ben fejezték be, és 1972-ben kapta meg a mostani elnevezését.

Az épületben a lakásokon kívül megtalálható a városháza, a rendőrség, egy templom és egy élelmiszerüzlet is, a helyi iskolával pedig egy alagút köti össze a toronyházat.

A város vezetése 6 tanácsosból és egy polgármesterből áll, míg a rendőrséget egy seriff és két helyettes alkotja.

Milyen az élet abban a városban, ahol az emberek ugyanabban a háztömbben élnek

A várost közúton egy 4 km hosszú és 4.8 m széles alagúton lehet megközelíteni. Nincs nagy forgalom, mert egyedül a városka be- és kimenő forgalmát szolgálja. Az alagutat minden este 22 óra 30 perckor lezárják.

A városka területén található még néhány épület, amelyek kiegészítik az összhatást. Van például egy katonai sportcsarnok, ahol a helyiek a csónakokat tartják, egy másik épületben pedig, ami egykor szálloda volt, most mosókonyha, bár és étterem működik.

A tél különösen nagy megpróbáltatást jelent, mivel a helyiek novembertől februárig nem látják a napot, de a nyár sem túlságosan barátságos itt, ugyanis rendkívül gyakoriak az esőzések.

Whittier kikötője a város legfőbb látványossága, és a helyiek ezzel tökéletesen tisztában is vannak. Mindeközben az internet valóságos turisztikai látványossággá avatta Whittier városát, így a turisták gyakran felkeresik a híres várost, ahol mindenki egy fedél alatt él, ugyanakkor a környező gleccserekhez és vízesésekhez is ellátogathatnak, vagy horgászhatnak a környéken.