Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Roger Monter, egy 37 éves Rio de Janeiró-i modell, akinek egy ritka bőrbetegsége, úgynevezett vitiligója van.

Miután évekig depresszióval küzdött a társadalmi előítéletek miatt, amik a betegsége miatt érték, a brazil férfi végül úgy döntött, elfogadja természetes szépségét, modell lett, és vállalta, hogy megmutatja a bőrét a képeken.

Roger Monter bőrbetegsége, a vitiligo, kiemeli őt a tömegből, de egykor nagy szenvedést okozott a brazil férfinak. A vitiligo egy ritka bőrbetegség, amely pigmentvesztést okoz, és így az egész testen különböző méretű fehér foltok alakulnak ki.

Miután 23 évesen megjelent az első fehér folt Roger bőrén, a világ, amit addig ismert, megszűnt létezni a számára. Egy évtized kellett ahhoz, hogy elfogadja, ki is ő valójában, és ne rejtőzzön smink mögé. Ezalatt valódi drámát élt át, miközben megpróbálta elrejteni betegségét a világ elől.

Folyamatosan szemrehányást tett önmagának és önmagát hibáztatta a bőrbetegsége miatt, pedig közben megtudta, hogy a vitiligót súlyosbíthatja a stressz. Azok, akik meglátták, elkerülték, nem mertek közel menni hozzá, mert attól tartottak, hogy a betegség esetleg fertőző lehet, és sokan gúnyos megjegyzéseket tettek a külsejére.

Roger elérte azt a pontot, amikor már nem tudott tükörbe nézni, és súlyos depresszióban szenvedett.

Csak akkor kezdte elfogadni egyediségét, amikor 2016-ban támogatásra talált az edzőteremben megismert barátai részéről. Egy nap megtette az első lépést természetes szépségének elfogadása felé, és megosztott egy fotót magáról az Instagramon. Smink nélkül, szűrők nélkül.

A rendkívül pozitív és inspiráló válaszok arra késztették Rogert, hogy továbbra is megossza a képeit a közösségi oldalakon, és végül felhívta magára a fotósok figyelmét. Így végül megtanulta szeretni önmagát, és figyelmen kívül hagyni a negatív megjegyzéseket.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!