KezdőlapVilág„Anyám követeli, hogy teherbe essek, és a húgomnak adjam a gyereket -...

„Anyám követeli, hogy teherbe essek, és a húgomnak adjam a gyereket – neki nem lehet gyereke”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Amikor az esküvődet várod, és egyenként számlálod vissza napokat, csak arra tudsz gondolni, hogy mennyire tökéletes élet vár rád, közös lakással, háziállattal és gyerekekkel, akiket együtt neveltek majd fel a pároddal. Vannak viszont esetek, melyek csúnyán bele tudnak rondítani az efféle leányálmokba, de senki sem gondolná, hogy éppen egy édesanya az, aki ezt megteszi az eladósorban lévő lányával!

Egy 29 éves nő mesélte egy közösségi platformon, milyen „borzalomnak” tette ki őt a saját édesanyja, miután kijelentette, ragaszkodik ahhoz, hogy az esküvője után a lánya teherbe essen, kihordja az első babát, majd adja át az „aranygyermeket” kishúgának, akinek sajnos nem lehet saját gyermeke.

A nő elárulta, öt hónap múlva férjhez megy az „álmai férfijához”, de a közös jövőtervezésüket alaposan aláaknázta a saját anyja, aki csak a megfelelő pillanatra várt az eszelős terve kitálalására.

„Az egyik legjobb dolog a kapcsolatunkban, hogy a vőlegényem imád a jövőről beszélni, és arról, hogy milyen időbeosztásban tervezzük a fontos mérföldköveket, például mikor fogunk házat venni, mikor lesz kiskutyánk, és ami a legfontosabb, mikor szeretnénk elkezdeni a babaprojektet” – írta a menyasszony.

Azt is elmondta, röviddel az esküvő után családot szeretnének alapítani, ennek kapcsán pedig a vőlegénye viccesen megjegyezte: „Remélem, a húgod előtted esik teherbe, hogy elkerüljük a felesleges drámát”.

A nő 24 éves kishúgáról annyit kell tudni, hogy már öt éve házas, de hiába próbálkoztak a babaprojekttel, eddig még nem sikerült. „Két évvel ezelőtt volt egy terhessége, de sajnos az első trimeszterben elvetélt” – fejtette ki a nővér.

A nő azzal követte el a hibát, hogy a vőlegénye megjegyzését elmesélte az édesanyjának, aki le is csapott az alkalomra és kijelentette: „Bármikor kihordhatnál egy babát a húgodnak, hogy megelőzd ezt a problémát”.

A nő remélte, hogy az anyja csak tréfál, de a hangneme sajnos nem éppen a viccre utalt. Azt is bevallotta, nem ez az első alkalom, hogy az édesanyja felhozta a témát, sőt, a húga is tett már hasonló megjegyzéseket neki a múltban. „Ez arra enged következtetni, hogy ők ezt már korábban megbeszélték együtt, és komolyan akarják, hogy ez megtörténjen” – fogalmazott a nő.

A történetben a csavar az, hogy a családja hívő katolikus, így alapból elutasítja a mesterséges megtermékenyítés vagy a béranyaság lehetőségét.

„Az egyetlen módja annak, amit az egyház szerintük jóváhagyna, az lenne, ha én és a vőlegényem a hagyományos módszerrel teherbe esnénk, és aztán a nővéremnek adnánk a babát. Nekem személy szerint semmi bajom a béranyasággal, de soha nem tudnék úgy világra hozni egy gyermeket, hogy ne én legyek annak a gyermeknek az anyja” – írta a kétségbeesett menyasszony.

Azt is elmesélte, hogy a kapcsolata a húgával mindig is problémás volt. Az édesanyja állandóan különbséget tett köztük, a húgát részesítette előnyben, és még akkor is a kistesóért szakította félbe a diplomaosztó ünnepséget, amikor ő két diplomával végzett a főiskolán.

„A húgom végig megvetett engem, és odáig ment, hogy azt híresztelte az embereknek, ő egyke, nincsenek testvérei” – fakadt ki a nő, aki számára még ez is akadályt jelent a tőle elvárt „szívesség” megtételében. De hogy biztos legyen benne, hogy helyesen dönt, a Reddit közösségétől várt véleményt.

A legtöbb hozzászóló a nőnek adott igazat: nem lehet egy testvéri kapcsolatot eszközként használni, mint ahogy egy női testet sem enne szabad inkubátornak tekinteni. És ott a gyermek, aki csak egy árucikk ebben a történetben, „mert kit érdekel, nem igaz?” – írta az egyik felhasználó.

„Azt sem értettem soha, hogyan lehetnek egyes nők ennyire megszállottak a gyerekek iránt, hogy képesek őrült terveket szőni a családjukban” – véleményezett egy másik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet