KezdőlapVilágArra kérték a szülőket, fogadjanak örökbe egy lányt, akiről olyan derült ...

Arra kérték a szülőket, fogadjanak örökbe egy lányt, akiről olyan derült ki, ami az egész család életét felbolygatta

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy házaspár ajánlatot kapott egy tizenéves lány örökbefogadására, aki biológiai rokonságban állt velük. Nem sokkal később kiderült, hogy a saját biológiai lányukról van szó, akit a születésekor elcseréltek a kórházban. Bár a szülők nagyon boldogok voltak, hogy visszakaphatták a lányukat, ez a fejlemény némi bizonytalansághoz is vezetett a családban.

Egy 15 éves lány élete egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott, amikor megtudta, hogy biológiai értelemben nem a szülei gyereke. A tinédzser a Reddit-en osztotta meg nem mindennapi történetét, és a felhasználók tanácsát kérte.

Egy évvel azelőtt, hogy a Reddit-en közzétette volna a történetét, egy szociális munkás megkereste a lány szüleit, és megkérdezte, hajlandók lennének-e örökbe fogadni egy 15 éves, Sofia nevű lányt, aki rokonságban áll velük.

Miután a házaspár tovább nyomozott az ügyben, megtudták, hogy Sofia a biológiai lányuk, akit a kórházban véletlenül elcseréltek. Amikor mindez kiderült, természetesen nagy örömmel befogadták a lányt az otthonukba, de a másik lányuk számára a helyzet koránt sem volt ilyen egyszerű, és nagyon felkavarták a történtek.

„Tudom, hogy szörnyű ember vagyok, amiért önmagamat sajnálom, miközben Sofia sokkal több mindenen megy keresztül” – írta a fórumon a kétségbeesett kamasz lány. Bevallotta, hogy egész életében tisztában volt vele, hogy nem hasonlít a szüleire és a testvéreire, sokan „rút kiskacsának” csúfolták, és a tanulásban vagy a sportokban sem volt olyan jó, mint a család többi tagja.

„Sápadt vagyok, pattanásos, és erős szociális szorongásom van” – írta a lány, hozzátéve, hogy az osztálytársai ráadásul gyakran gúnyolódnak rajta. Sofia azonban pont úgy néz ki, mint a család többi tagja, és nagyon könnyen beilleszkedett új környezetébe.

A lány egy számára fájdalmas esetet is felelevenített a fórumon megosztott bejegyzésében. Elmesélte, hogy amikor megnyert egy kisebb díjat az iskolában egy művészeti projektért, a szülei nem kísérték el a kiállításra, mert még nem kapták meg a koronavírus elleni védőoltásaikat.

Amikor azonban Sofia bekerült az iskola diáktanácsába, nagyon büszkék voltak rá, és egy bulit is szerveztek, hogy megünnepeljék a lányuk sikerét.

A lány elismerte ugyan, hogy a szüleik addigra megkapták az oltásokat, de ennek ellenére még rosszul esett neki, hogy látszólag büszkébbek Sofia teljesítményére.

Rosszul érezte magát a bulin, féltékeny volt, és már éppen ott akarta hagyni az egészet, amikor Sofia megállította, és megkérdezte tőle, mi a baj. Ettől csak még borzalmasabban érezte magát, mindenki szeme láttára sírva fakadt, és kirohant.

A lány azzal zárta a bejegyzést, hogy elmondta, egyáltalán nem hibáztatja Sofiát, de borzalmasan érzi magát attól, hogy úgy érzi, nem illik bele a családjába.

A felhasználók biztosították a tinédzsert, hogy az érzései teljesen érthetőek és természetesek, és többen is arra biztatták, hogy beszéljen a szüleivel, vagy akár egy pszichológussal. Egy másik hozzászóló azt javasolta, pereljék be a kórházat, mivel a tévedésük egy egész család életét megváltoztatta.

A felhasználó ugyanakkor a saját tapasztalatairól is beszámolt, elmondta, hogy az idősebb gyerekük is féltékeny volt, amikor a kistestvére megszületett, de egyáltalán nem szerették őt kevésbé emiatt, és szerinte a lánynak sem kell aggódnia.

Egy újabb válaszadó arra biztatta, hogy végezzen el egy DNS-tesztet, és keresse meg a családját, de a lány erre válaszolva elmondta, hogy a biológiai szülei és nagyszülei meghaltak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet