KezdőlapVilágÁrtatlanul került börtönbe a férfi, miután a menyasszonya erőszakkal vádolta

Ártatlanul került börtönbe a férfi, miután a menyasszonya erőszakkal vádolta

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sarah Jane Parkinson nemi erőszakkal és családon belüli erőszakkal vádolta vőlegényét, Dan Jonest, azzal a szándékkal, hogy megszerezze a házat, amit a férfi kettejüknek épített az ausztráliai Új-Dél-Walesben.

Az akkor 25 éves Dan Jones, aki börtönőrként dolgozott, 2011-ben ismerte meg az akkor 20 éves Sarah Jane Parkinsont, néhány hónap randevúzás után el is jegyezték egymást, és nem sokkal később Dan elkezdte építeni a saját közös otthonukat.

Egy ártatlannak tűnő szerelmi történet pokollá tette a férfi életét.

A lány azt mondta neki, hogy a múltja tele volt nehézségekkel, és azt állította, hogy egy barátja apja, egy török diplomata megerőszakolta őt, de aztán elmenekült az országból, mielőtt vádat emelhettek volna ellene.

Dan és a családja tárt karokkal fogadták be Parkinsont, de arra, ami ezután következett, még a legrosszabb rémálmukban sem gondoltak volna. A fiatal nő, aki egy rendőrségen dolgozott irodai asszisztensként, rendkívül súlyos vádakat hozott fel a férfi ellen, és elkezdte építeni a hazugságok szövevényes hálóját, ami majdnem teljesen tönkretette a Jones családot.

Parkinson először családon belüli erőszakkal vádolta vőlegényét, azt mondta a rendőrségen a kollégáinak, hogy Jones bántalmazza őt, és emiatt zúzódásai is vannak. Az igazság azonban az volt, hogy Parkinson egy szívbetegség miatt szédült és csőlátása volt, ezért gyakran nekiment dolgoknak, és megütötte magát. Ezt a Jones családban természetesen mindenki tudta róla, a rendőrök azonban a látszólag ártatlan, törékeny lánynak hittek. Parkinson főnöke, Anthony Hill felügyelő behívta Jonest, hogy „elbeszélgessen” vele, de az incidens után Jones a menyasszonyával tért haza, mert biztos volt benne, hogy csak félreértés történt, és ezt a lány is egyre bizonygatta.

Dan Jones élete pokollá vált.

Ezután azonban Parkinson viszonyba kezdett az egyik rendőr kollégájával, és ezután a hamis vádaskodások egyre rosszabbak lettek. Parkinson azt állította, hogy Jones egy fadarabbal fejbe ütötte, és megerőszakolta őt. Jones a 60 Minutes tévéműsornak később így beszélt a váratlan fordulatról: „Az ártatlan, kedves lányból egy csapásra megfontolt szörnyeteggé vált. Egyszer csak átfordult, és hirtelen mintha egy vadidegen lett volna.”

Parkinson teljes történeteket talált ki, hátborzongató részletességgel írta le az állítólagos erőszakot, és miután Dant 2014. március 21-én letartóztatták a szülei otthonában, ahol addig házi őrizetben várta a fejleményeket, még a szülei ellen is bosszúhadjáratot indított. Miközben Dan előzetes letartóztatásban várta a tárgyalást – a vádak súlyosságára való tekintettel nem engedték ki óvadék fejében – Parkinson azzal vádolta a férfi szüleit, hogy többször is betörtek a lakására, ellopták az iPadjét, majd a kocsiját is feltörték.

Dan apja mindvégig kitartott fia mellett.

„Amikor először vádat emeltek ellenem, megtudtam, hogy naplót vezetett olyan dolgokról, amik soha nem történtek meg. Több mint hat hónapra visszamenőleg írt bejegyzéseket azzal a céllal, hogy felhasználja ellenem a bíróságon.” – mondta Dan. Válaszként a Jones család is elkezdett egyre óvatosabb lenni, és ők is naplót vezettek minden tevékenységükről, valamint biztonsági kamerákat szereltek az otthonukba.

Dan édesapja, aki korábban a haditengerészetnél szolgált, azt mondta, az egész valóságos háború volt. „Ez egy csata volt. Azonosítsd az ellenségedet, tudd, kivel állsz szemben, aztán győzd le az illetőt.” – mondta. Dan szülei végig kitartottak a fiuk mellett, és próbálták megőrizni a reményt, de ez a rémálom nagyon megviselte az egész családot.

Leesa Alexander nyomozó fogott gyanút.

Az ügy végül akkor vett újabb fordulatot, amikor egy új nyomozó őrmester, Leesa Alexander, kezdett el dolgozni rajta, aki gyanakodni kezdett Parkinson történetére. Ő volt az első rendőr, aki kételkedett az állítólagos áldozat szavában, és végül sikerült is lelepleznie őt. Parkinson autójában GPS rendszer működött, ami egyértelműen azt mutatta, hogy a kérdéses napon, amikor a nő iPadjét állítólag ellopták, Parkinson megtette az utat a saját háza és a Jones család otthona között, és ő maga hagyta ott az iPadjét a ház előtt.

„Nyilvánvaló volt, hogy Sarah hazudott.” – mondta Alexander a 60 Minutes műsorának. Később további részletekre is fény derült, például arra, hogy Parkinson autóját nem törték fel, ő maga sétált ki a parkolóba, és nyitotta ki az autó ajtaját. Alexander nyomozó mindössze néhány hete dolgozott az ügyön, miután a rendőrök 2 éven át gondolkodás nélkül hittek Parkinsonnak, de sikerült az egész ügyet megfordítania.

Sarah Jane Parkinson ártatlan lányból lett megrögzött hazudozó.

Dant hamarosan kiengedték óvadék fejében, majd ejtették ellene a vádakat, de az okozott kárt már nem lehetett teljesen helyrehozni. A családot anyagilag és lelkileg egyaránt megviselte a meghurcoltatás, és a Jones házaspár később el is vált. Dan most Perthben él, és újra rátalált a szerelem is, de a történtek mély nyomot hagytak rajta és az egész családján.

Sarah Jane Parkinson 5 éven át tagadta, hogy hamisan vádolta volna meg egykori vőlegényét, de végül beismerő vallomást tett. Három év és egy hónap börtönbüntetést kapott, amelyből legalább kettőt rácsok mögött kell töltenie.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet