KezdőlapVilágAz 1930-as években készült képen egy férfi 'mintha mobiltelefont tartana a füléhez',...

Az 1930-as években készült képen egy férfi ‘mintha mobiltelefont tartana a füléhez’, bizonyítva, hogy az ‘időutazás lehetséges’

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az 1930-as években készült képen egy férfi mintha mobiltelefont tartana a füléhez, és az összeesküvés elméletek kedvelői szerint ez akár annak a bizonyítéka is lehet, hogy az időutazás valóban lehetséges.

A fekete-fehér kép, ami egy New York-i utcarészletet ábrázol, nemrég terjedt el az interneten. A The Sun beszámolója szerint a képet egy amerikai fotós készítette 1936-ban, a brooklyni Union Square környékén.

Az egyik járókelő kitűnik a tömegből, mivel valami olyasmit tesz, ami abban az időben egyáltalán nem volt megszokott. Az előtérben látható férfi látszólag egy mobiltelefont tart a füléhez – ami nyilvánvalóan lehetetlen, hiszen a készüléket akkoriban még nem találták fel, és az csak jóval később, az 1980-as években terjedt el.

A furcsa kép azonnal beindította az emberek fantáziáját, és néhányan egyenesen azt feltételezték, hogy a férfi időutazó lehet.

Természetesen a legkézenfekvőbb és leglogikusabb magyarázat, hogy a férfi valamilyen más tárgyat tart a füléhez, vagy egészen egyszerűen csak megvakarja a fejét.

De nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor az emberek hasonló furcsaságot véltek felfedezni. Egy 1938-ból származó videó felvétel szintén hasonló elméletek megjelenéséhez vezetett.

Úgy fest, a nő épp telefonon beszélget

A felvételen emberek egy csoportja látható, akik a kamera irányába tartanak egy utcán, és az egyik fiatal nő mintha valamilyen tárgyat tartana a füléhez. A nő ráadásul közben beszél is, aztán a videó végén leengedi a kezét.

A találgatások természetesen ebben az esetben is beindultak, sőt, egy felhasználó egyenesen azt állította, hogy a felvételen látható nő a dédnagymamája, és valóban egy mobiltelefon van a kezében. A hozzászóló azt írta, a készülék egy kísérleti vezeték nélküli telefon, amelyet a Dupont cég fejlesztett ki a massachusettsi Leominsterben található gyárában.

„A hölgy a dédnagymamám, Gertrude Jones. Akkoriban 17 éves volt. Megkérdeztem őt erről a videóról, és nagyon tisztán emlékszik rá. Azt mondja, a Dupontnak volt egy telefonos kommunikációs részlege a gyárban. Kísérleteztek vezeték nélküli telefonokkal. Gertrude és öt másik nő is kapott egy-egy ilyen készüléket, hogy egy hétig teszteljék azokat. Gertrude éppen az egyik tudóssal beszél, aki egy másik vezeték nélküli telefont tart a kezében tőle nem messze, jobbra.” – írta az állítólagos dédunoka.

Az összeesküvés elméletek hívei azonban itt még nem állnak meg, és egy 1670-ben készült festményen is felfigyeltek egy furcsa részletre. Pieter de Hooch holland festő képén, ami egy békés családi jelenetet ábrázol, egyesek szintén egy mobiltelefont vélnek felfedezni a jobb oldalon álló férfi kezében.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet