KezdőlapVilágAz állatorvos bemutatta azt az 5 kutyafajtát, amit soha nem tartana

Az állatorvos bemutatta azt az 5 kutyafajtát, amit soha nem tartana

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az amerikai Alabamából származó Dr. Whitney Terrell egy TikTok-videóban mutatta be azt az öt kutyafajtát, amit ő maga soha nem tartana, hangsúlyozva, hogy ez természetesen csak a saját személyes véleménye.

Az első kutyafajta, amit Terrell semmiképpen sem tartana, a kínai meztelen kutya vagy más szőrtelen fajták. „Nem szeretem a szőrtelen állatokat, pattanásosak, zsíros a bőrük, ugyanez a helyzet a macskákkal is” – magyarázta.

A lista következő helyén a csivava áll, amit az állatorvos tipikus „bokaharapó” kutyaként jellemez.

Az állatorvos bemutatta azt az 5 kutyafajtát, amit soha nem tartana
A kínai meztelen kutya igazi különlegesség – Fotó: 123RF

„Nem az én világom, félek, hogy rálépek, és több mint valószínű, hogy megharapna, ha tartanék egyet. Van néhány, amelyik nagyon aranyos, de a legtöbb egyszerűen bokaharapó” – mondta.

Az állatorvos listáján harmadikként a mopszok és más lapos pofájú kutyák szerepelnek.

„Néhányuk annyira aranyos és kedves, de nem tudnak lélegezni, szó szerint nem kapnak levegőt. Horkolnak, és mivel nekem már van egy férjem, aki horkol, nincs szükségem másra” – mondta.

Az állatorvos ugyanakkor azt is kiemelte, hogy ezek a fajták általában sok betegségre hajlamosak: „Bőrgyulladás a bőrredők miatt, allergia, gombás fertőzések, emellett büdösek és könnyen felpuffadnak.”

Az állatorvos bemutatta azt az 5 kutyafajtát, amit soha nem tartana
Az állatorvos szerint a csivava agresszív lehet – Fotó: 123RF

A következő két kutya, amit Whitney Terrell megemlít, a német juhászkutya és a belga malinois.

„Alapvetően nagyszerű kutyák lehetnek, jó rendőrkutyák, jó mentőkutyák, de azoknak, amiket a klinikán látunk, a 95%-a le akarja harapni a fejedet, mert nincs megfelelően kiképezve. Tudom, hogy nem tudnám őket megfelelően kiképezni, mert nincs rá időm. Szóval ha azon gondolkodsz, hogy beszerzel egy ilyen kutyát, ne állj a dologhoz könnyelműen, mert sok kiképzésre és odafigyelésre van szükségük” – magyarázta.

A lista első helyén az uszkár keverékek, és konkrétan a Goldendoodle, ami egy kifejezetten aktív, játékos és meglehetősen energikus kutya, és mostanában nagy népszerűségnek örvend.

Az állatorvos bemutatta azt az 5 kutyafajtát, amit soha nem tartana
Az állatorvos szerint a Goldendoodle igen hiperaktív kutya – Fotó: 123RF

„Néhányuk nagyon aranyos, de sok közülük őrülten hiperaktív, két másodpercig sem képesek nyugton ülni. A klinikán láttunk már elég agresszív példányokat is” – mondta Whitney Terrell.

Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az ápolásuk rendkívül költséges lehet, és összességében véve túl igényes kutyák.

Dr. Terrell videóját körülbelül 8 millióan látták, és rendkívül népszerű lett a videó megosztó platformon.

@dr.terrellpetvet #5thingschallenge #veterinarian #dogs #fypシ ♬ original sound – Dr. Terrell – Pet Vet

Az állatorvos egy másik videóban ugyanakkor a kedvenc fajtáit is felsorolja, ezek a pireneusi hegyikutya, a rövidszőrű német vizsla, a golden retriever és a basset hound, de azt mondja, keverék korcskutyákat is szívesen befogadna.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet