KezdőlapVilág„Az anyósom elkényeztetettnek nevezte a lányomat, és elvette az ajándékát - de...

„Az anyósom elkényeztetettnek nevezte a lányomat, és elvette az ajándékát – de bosszút álltam rajta”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy férfi a Reddit-en mesélte el, hogy állt bosszút az anyósán, aki visszavette a lánya karácsonyi ajándékát, mert úgy gondolta, már így is túl sokat kapott, és nem akarja, hogy elkényeztessék.

Karácsonykor a legtöbb szülő igyekszik gondoskodni arról, hogy a gyereke mindent megkapjon, amire csak vágyik, és ezt az apukát is ez a szándék vezérelte, amikor elhalmozta 9 éves lányát ajándékokkal. Csakhogy a kislány végül vesztesként keveredett ki a dologból, a nagymamája ugyanis visszavette a neki szánt ajándékot, mondván, hogy már így is túl sokat kap.

Az édesapa a Reddit-en mesélte el a történetét, és azt is elmondta, milyen „kicsinyes bosszút” állt az anyósán. A férfi elismerte, hogy valóban elhalmozta a lányát – és nemcsak őt, de az egész családot is – ajándékokkal, de az anyósának ez nem tetszett, és úgy döntött, megleckézteti az unokáját.

„Idén új munkát kaptam, amit nagyon jól megfizetnek. Ezért úgy döntöttem, idén karácsonykor mindenkit elkényeztetek. Különösen sokat költöttem a 9 éves lányomra, aki 100%-ban meg is érdemelte ezt. Nagyon ügyes volt az iskolában, kérés nélkül is segít a házimunkában, és általában véve ő a legkedvesebb lélek, akivel valaha találkoztam” – magyarázta az édesapa.

A férfi anyósa azonban nem értékelte a rengeteg ajándékot, és ennek hangot is adott: „Azt mondta, hogy egy 9 éves nem érdemel ennyi ajándékot, és vissza fogja venni a saját ajándékát, amit a lányomnak szánt, hogy ne legyen túlságosan elkényeztetve. Mondtam neki, hogy ez igazságtalan, különösen azért, mert az anyósom egy babát ígért a lányomnak karácsonyra, és ő már nagyon várta azt. De azt mondta, ez jó tanulság lesz a lányomnak, hogy az életben nem kaphat meg mindent, amire vágyik” – mesélte az édesapa.

Próbálta lebeszélni az anyósát, de a nő nem volt hajlandó engedni az elhatározásából, és azt mondta, joga van visszavenni az ajándékát, ha akarja. A férfi a felesége segítségét kérte, de a nő azt mondta, hagyja ennyiben a dolgot.

Mivel a családban senki nem támogatta, az édesapa a kezébe vette az irányítást, és úgy döntött, bosszút áll az anyósán. Kivette az ajándékok közül azt az 500 font értékű dizájner táskát, amit neki szánt.

„Úgy döntöttem, hogy visszaveszem az 500 fontos dizájner táskát, amiről tudtam, hogy a leginkább vágyik rá, és helyette csak egy 33 fontos köntöst kapott tőlem. Amikor kinyitotta az ajándékát, csalódottan kérdezte, hogy valóban csak ennyit kapott-e tőlem, mert mindenki más drágább ajándékokat kapott. Azt feleltem, hogy igen, és hozzátettem, hogy sajnálom, ha csalódást okoztam neki, de nem kaphatjuk meg mindig azt, amire vágyunk” – írta a férfi.

„Ezután egész nap feszült volt a hangulat, és amikor mindenki elment, a feleségem elmondta, mennyire dühös rám, amiért mindenki másnak drágább ajándékot vettem, mint az anyjának. Elmagyaráztam, hogy eredetileg egy 500 font értékű táskát szántam neki, de miután visszavette a lányom ajándékát, úgy döntöttem, hogy nem adom oda neki.”

A felesége nem fogadta jól a dolgot, és kicsinyesnek nevezte a férjét, a férfi nővére azonban egyetértett vele, és azt mondta, küldje vissza a luxusterméket a boltba.

A Reddit felhasználók szintén egyetértettek a férfival, és sokan megosztották a véleményüket. Többen nemcsak az anyós viselkedését helytelenítették, de attól tartottak, hogy a férfi házasságával sincs minden rendben.

„Le kellene ülnöd a feleségeddel, és komolyan el kellene beszélgetnetek. Az anyósod a lányodat büntette azért, amiért te nem feleltél meg annak az értékítéletnek, amit ő rád kényszerített” – írta az egyik hozzászóló.

„Vidd vissza a táskát, és vegyél egy babát a lányodnak” – tanácsolta egy másik felhasználó.

Egy harmadik hozzászóló is egyetértett ezzel, és ő is azt ajánlotta a férfinak, hogy gondolja át alaposabban a házasságát is. „Vidd vissza a táskát. Aztán beszélj a feleségeddel – lehet, hogy őt sem ártana kicserélned, de előbb párterápiát javasolnék.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet