KezdőlapVilágAz ausztrál édesapa azt hitte, egyszerűen influenzás, de napokon belül az életéért...

Az ausztrál édesapa azt hitte, egyszerűen influenzás, de napokon belül az életéért küzdött

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az ausztráliai Új-Dél-Wales tartományban élő Michael Lindquist, egy 37 éves háromgyermekes családapa, azt hitte, hogy egyszerűen influenzás, de 3 nappal később már az életéért küzdött, miközben mesterségesen kiváltott kómában feküdt a kórházban.

Az egyébként teljesen egészséges és fitt férfi nekrotizáló fasciitis fertőzést kapott egy Streptococcus A csoportba tartozó húsevő baktériumtól. A kórházban a lábában lévő fertőzés szeptikussá vált, és az orvosok azt mondták a feleségének, nem biztos, hogy életben marad.

A fertőzést okozó baktériumok általában a torokban és a bőrön találhatók, és a bőrön lévő vágáson vagy repedésen keresztül jutnak a véráramba. De Michael Lindquist esetében az orvosok még nem tudják, hogy juthatott a baktérium a véráramába, mivel semmilyen szemmel látható sérülése nem volt.

„Egyszerűen a semmiből jött, és minden olyan gyorsan történt. Ez az, ami igazán megrázta a világunkat” – nyilatkozta a férfi felesége, Zanna Lindquist.

Michael Lindquist körülbelül másfél hete kezdett influenzához hasonló tüneteket tapasztalni, és kezdetben nem is aggódott különösebben. „Szombaton elvittem a fiamat biciklizni, és úgy éreztem, hogy meghúzódott az ágyékizmom” – mondta. Másnap reggel ízületi fájdalmai voltak és rázta a hideg, és a feleségével azt feltételezték, hogy influenzás.

„Csak fáradtnak éreztem magamat, és azt hittem, hogy ez csak egy egyszerű influenza, és hogy majd túl leszek rajta” – mondta a férfi. Másnap reggelre azonban az állapota tovább romlott. „Annyira félrebeszéltem, hogy nem tudtam mondatokat alkotni. Nagyon furcsa volt, mert a feleségem beszélt hozzám, én pedig nem tudtam megfogalmazni a választ” – magyarázta.

„Össze-vissza beszélt, és az első gondolatom az volt, hogy stroke-ot kapott az éjszaka közepén” – nyilatkozta Zanna, aki ezen a ponton azonnal a kórházba sietett a férjével. Mint kiderült Michaelnek 40 fokos láza volt, és az orvosok antibiotikumokat adtak neki a feltételezett fertőzés kezelésére.

Az ultrahangvizsgálat kizárta a vakbélgyulladást, a CT-vizsgálat azonban gennyes gyulladást mutatott ki a férfi egyik combjában. Mivel az állapota gyorsan romlott, az éjszaka közepén megműtötték, hogy eltávolítsák a lábában lévő fertőzött szöveteket. A műtét után mesterséges kómába helyezték és az intenzív osztályra szállították.

„Az orvosok azt mondták, a következő 24 óra kritikus lesz. Én pedig azt mondtam: Igen, kritikus a felépülése szempontjából. Erre ők: Nem, a következő 24 óra kritikus abból a szempontból, hogy életben marad, vagy sem” – idézte fel Michael felesége, aki el sem tudta hinni, hogy fajultak idáig a dolgok.

Szerencsére Michael másnap felébredt a kómából. Ezután repülővel a sydney-i Royal Prince Alfred Kórházba szállították, ahol újra megműtötték. Az orvosok elégedettek voltak az eredménnyel, és szeptember 27-én hazaengedték a háromgyerekes apukát, de még hosszú út áll előtte a teljes felépülésig.

Michael, aki hegyi kerékpározással és jiu jitsuval szereti fitten tartani magát, azt mondta, soha nem számított arra, hogy ilyen extrém egészségügyi problémái lesznek, különösen nem ilyen fiatalon.

„A történet tanulsága az, hogy nem lehet mindent úgy kezelni, mintha egyszerű megfázás lenne” – mondta. „Figyelned kell arra, mit üzen a szervezeted, mert ha rajtam múlik, valószínűleg soha nem mentem volna kórházba. Az ember azt gondolja: 37 éves vagyok, iszom egy kis vizet, és hamarosan jobban leszek” – tette hozzá.

A család egyik közeli barátja, Carly Mills online adománygyűjtést indított, hogy segítsen a családnak a folyamatos orvosi és egyéb kiadásokban. „A vágás Michael lábán a térdétől egészen az ágyékáig ér, így nehéz lesz számára a fizikai felépülés. Önálló vállalkozó, és nem tudjuk biztosan, mennyi ideig nem tud majd dolgozni” – magyarázta, hozzátéve, hogy Zannának, aki egy óvodát vezet, valószínűleg szintén szabadságot kell majd kivennie, hogy gondoskodjon a férjéről és a gyerekeikről.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet