KezdőlapVilágAz édesanya, aki egész életében keményen dolgozott, elveszítette az otthonát - a...

Az édesanya, aki egész életében keményen dolgozott, elveszítette az otthonát – a fia anyák napján megajándékozta őt egy álomotthonnal

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az édesanya heti hét napban dolgozott, hogy eltartsa a családját, ráadásul a rákkal is meg kellett küzdenie, de e nehézségek ellenére soha nem adta fel. Amikor elveszítette az otthonát, a fia elhatározta, hogy igazi álomotthont biztosít a számára, és addig dolgozott, amíg végül megengedhette ezt magának. 2013-ban, éppen anyák napján meglepte az édesanyját, és átadta neki új otthona kulcsát.

Michael Luangrath mindig is igazi hősként tekintett az édesanyjára, aki rengeteg áldozatot hozott érte és a testvéreiért, és felnőttként úgy döntött, meghálálja neki mindazt, amit értük tett.

Daovanh Luangrath szintén büszke volt a gyerekeire, és bár egyedülálló anyaként nem volt könnyű dolga, elszántan dolgozott értük. 2002-ben azonban kénytelen volt abbahagyni a munkát, miután rákot diagnosztizáltak nála.

Michael látta, hogy az édesanyja már csak árnyéka önmagának, és rettegett attól, hogy elveszítheti. Otthagyta az iskolát és a munkáját, hogy minden energiáját neki szentelhesse, de amikor egy évvel később Daovanh legyőzte a rákot, visszament az egyetemre, hogy befejezze a tanulmányait.

Az édesanyjának azonban anyagi nehézségei voltak, és amikor Michael egy alkalommal hazalátogatott Las Vegasba karácsonykor, szembesülnie kellett a helyzet súlyosságával. Bár addig fogalma sem volt róla, az anyjának egy jóval kisebb lakásba kellett költöznie.

„Leparkoltunk egy ismeretlen ház előtt. Mondtam anyámnak, hogy azt hittem, hazamegyünk, mire azt válaszolta, most ez az otthonunk. Élénken emlékszem arra a napra. Azon a napon döntöttem el, hogy veszek neki egy házat. Nem tudtam, hogy valósítom meg, de elhatároztam magamat.” – idézte fel Michael.

Daovanh nem vágyott fényűző dolgokra, csak egy egyszerű otthonra, ahol együtt lehet a családjával. De az a hely, ahol laknia kellett, meg sem közelítette ezt, és Michael sírva fakadt, amikor meglátta, hol él az édesanyja.

„Nem is mondanám azt, hogy itt él. Azt mondanám, hogy ez egy olyan hely, ahol az éjszakát tölti, mielőtt elkezdene egy újabb munkanapot” – magyarázta.

Michael keményen dolgozott, és igyekezett minél többet félretenni, hogy valóra válthassa édesanyja álmát. „Ő az oka annak, hogy olyan keményen dolgoztam” – mondta. Amikor végre elég pénze gyűlt össze ahhoz, hogy vásárolhasson egy házat, megkereste a tökéletes otthont édesanyja számára.

Büszkén írta alá a jelzálogkölcsönt, és anyák napján átadta új otthona kulcsát az édesanyjának. „Mindig olyan keményen dolgoztál. Tudtam, hogy ha lesz egy kis pénzem, nagyszerű dolgokat veszek neked belőle. Láttam, milyen keményen dolgoztál minden nap… vettem neked egy házat” – mondta Michael egy érzelmes beszédben, amikor elvitte édesanyját megnézni a házat. De még be sem fejezhette a mondandóját, az édesanyja máris átölelte.

Miközben közösen bejárták a ház minden szobáját, Daovanh is sírva fakadt, és látszott rajta, mennyire boldog.

A történet az interneten is elterjedt, és a felhasználók elismeréssel adóztak a gondoskodó fiúnak. „Ez nem egy olyan ember története, aki váratlanul milliomos lett, és vett egy házat az anyjának. Valószínűleg még mindig azon dolgozik, hogy kifizesse a házat, és ez azt mutatja, hogy nem habozott feláldozni a saját kényelmét, hogy az édesanyjának kényelmet biztosítson az életben” – írta az egyik hozzászóló.

Egy másik felhasználó a videónak azt a részét emelte ki, ahol Michael megható beszédet tart a ház előtt, és az édesanyja, akinek még fogalma sincs róla, mi történik, átöleli.

„Az, hogy amikor még fogalma sem volt róla, miért tart ilyen érzelmes beszédet a fia, és máris átölelte, azt mutatja, milyen csodálatos anya. Anya és fia egyaránt szerencsések, hogy ott vannak egymásnak. Ez az igazi szeretet” – írta.

„Nem tudtam visszatartani a könnyeimet, miközben a beszédet tartotta. Az édesanyja nagyon jól nevelte. Micsoda nagyszerű ajándék! Ez egy gyönyörű ház. Isten áldja mindkettőjüket” – tette hozzá egy harmadik hozzászóló.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet