KezdőlapVilágAz édesanya, akinek két felnőtt fia van, elárulta, miért nem hajlandóak beszélni...

Az édesanya, akinek két felnőtt fia van, elárulta, miért nem hajlandóak beszélni vele a gyerekei

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy édesanya elmagyarázta, miért nem tartják vele a kapcsolatot felnőtt fiai. A Dawn nevű nő a TikTok-on oszt meg videókat tapasztalatairól, és több videót is szentelt a felnőtt fiaival való kapcsolatának, akik úgy döntöttek, nem beszélnek vele. A nő elmondta, hogy a családi dinamikájuk rendkívül bonyolult, és a helyzet az évek során fokozatosan jutott idáig.

„Az életem tele volt traumával, amit nem kezeltek terápiával” – ismerte be. Miután a főiskolán autóbalesetben elvesztette középiskolai szerelmét, Dawn találkozott a mostani ex-férjével, aki nárcisztikus személyiség volt. Bár az évek során többször is megpróbálta elhagyni, évekbe telt, mire valóban meg tudta hozni a végleges döntést.

Dawn azt mondta, mindent megtett, hogy jó anya legyen, de a gyerekkori valamint a házasságában átélt trauma megakadályozta ebben, ráadásul a férje is megpróbálta elidegeníteni tőle a gyerekeit. Mindez olyan otthoni környezetet eredményezett, ami nem volt megfelelő a fiai számára, és a tény, hogy nem tudta kezelni a helyzetet, csak tovább rontott azon.

„A tinédzser éveik nagyon nehezek voltak” – vallotta be a nő. Látta, hogy a fiai szenvednek, és eleinte felajánlotta nekik, hogy terápiára járjanak – bár a saját esetében ez eszébe sem jutott – de miután a fiai visszautasították ezt a lehetőséget, szigorral próbálta nevelni a gyerekeit, mert azt gondolta, hosszú távon ez segíthet abban, hogy jó emberekké váljanak. Ez azonban csak tovább növelte a köztük lévő érzelmi távolságot.

Emellett Dawn egészségügyi problémákkal is küzdött. „Nagyon nehéz volt a gyerekeknek, mert amikor nem dolgoztam, akkor aludtam. Sok minden nehezedett a vállukra. A tinédzserkoruk valószínűleg nem volt vidám és tele volt aggodalommal” – mondta a videóban.

A nő legidősebb fia nagyon korán elköltözött otthonról, és nem sokkal később a két fiatalabb is követte a példáját. Miután saját családot alapítottak, szándékosan elszigetelték magukat az anyjuktól, és Dawn először nem értette, mi történik, ezért az interneten keresett magyarázatokat.

Dawn azt a pillanatot is felidézte, amikor találkozott legidősebb fia barátnőjével, aki megköszönte neki, hogy nagyszerű emberré formálta a fiát, és azt mondta, megbánta, hogy nem kért akkor bocsánatot, és nem ismerte el nyíltan, hogy rossz anya volt.

Idővel egyre kevesebbet hallott a fiairól, a legidősebb fia pedig több hónapra szinte teljesen megszakította vele a kapcsolatot. A nő végül megértette, hogy a gyerekei azért akarták megszakítani vele a kapcsolatot, mert gyerekkorukban az érzelmi fájdalmaik és traumáik gyökere volt, amire az sem jelentett kifogást, hogy ő maga is trauma áldozata volt.

A története elmesélése és a terápia igénybevétele segített Dawnnak felismerni, hogy a saját traumája, és a tény, hogy korábban nem kezelték azt, hatással volt a gyerekeire is.

Dawn nevelőszülők mellett nőtt fel, toxikus kapcsolatban élt az exférjével, és számos mentális problémával is küzdött – többek között poszttraumás stressz szindrómát diagnosztizáltak nála – valamint agykárosodást is szenvedett. Ezek a tapasztalatok mind befolyásolták a viselkedését anyaként, és a gyerekei végül elhidegültek tőle.

„Korábban nem ajánlottak nekem terápiát a traumám feldolgozására. Most már ismerem mindazokat a dolgokat a háttérben, amikre nem találtam gyógymódot a gyerekvállalás előtt. Mindig is csak anya akartam lenni az életben. És jelenleg nincsenek gyerekeim” – mondta egyik videójában, ahol a fiaival való kapcsolatáról és annak hátteréről beszélt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet