KezdőlapVilágAz édesanya kemoterápiát kapott és elbúcsúzott a családjától, ám végül kiderült, hogy...

Az édesanya kemoterápiát kapott és elbúcsúzott a családjától, ám végül kiderült, hogy valójában nem is volt rákos

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Amikor a kétgyermekes texasi anyuka, Lisa Monk hasi fájdalmakat kezdett tapasztalni, azzal a feltételezéssel fordult orvoshoz, hogy veseköve van. Ami azonban ezután következett, igazi rémálom volt.

Lisa 2022 végén vett részt egy CT-vizsgálaton, amiből kiderült, hogy valóban van két veseköve, de ugyanakkor egy csomót is találtak a lépében. Ezt a felfedezést követően Lisának 2023 januárjában eltávolították a lépét.

A szervet három különböző patológiai laboratóriumba küldték el, mielőtt egy negyedik laboratóriumban megvizsgálták, és megállapították, hogy a nő a rák egy agresszív formájában szenved, ami az érrendszert támadta meg.

„Édesanyámmal voltam, és az orvos megkérdezte, rendben van-e, ha előtte közli velem a rossz hírt. Ekkor mondta el, hogy rákról van szó” – idézte fel a nő. „Sokkot kaptam. A diagnózis borzalmas volt, és azt mondták, halálos. Ez egy érrendszeri rák volt, amit a lépben találtak, és az orvos azt mondta, hogy a legoptimistább dolog, amit mondhat, hogy maximum 15 hónapom lehet hátra” – tette hozzá.

A 39 éves Lisa azt mondja, kezdetben nem mondta el a gyerekeinek, hogy a betegsége halálos, és azt ígérte nekik, hogy küzdeni fog. „A legidősebb fiam fogadta a legnehezebben. A kislányom nagyon jól elrejtette az érzéseit, de a tanárnőjétől megtudtam, hogy az iskolában meglátszott rajta a túlterheltség” – mondta az édesanya.

Lisa 2023 márciusában megkezdte a kemoterápiát, aminek során elvesztette az összes haját, és rendszeresen hányt is a kezelés mellékhatásaként.

Áprilisban azonban az orvosok váratlan hírt közöltek vele. Lisa azt mondja, aznap éppen egy ápolónővel beszélgetett, aki a tüneteiről kérdezte, közben pedig a számítógépen ellenőrzött valamit.

Lisa kemoterápiát kapott, miközben nem is volt beteg

„Egyszer csak elhallgatott, és az arcára döbbent kifejezés ült ki. Felém fordult, teljesen elborzadva nézett rám, és azt mondta, hogy hívnia kell az orvost, majd kirohant a szobából” – emlékezett vissza Lisa.

„Körülbelül 15 percre magamra hagyott, aztán bejött az orvos. Egy csomó orvosi szakzsargont mondott nekem, majd azt mondta, hogy nincs rákom” – magyarázta a nő, aki kezdetben nem értette, hogy lehetséges ez.

Kiderült, hogy soha nem is volt rákja, és a teszteredmény, ami alapján megállapították a betegséget, téves volt. A kórház ugyan elvégezte a saját vizsgálatát is, ami kimutatta, hogy a nő nem rákos, de az erről készült jelentést csak egy hónappal később, áprilisban ellenőrizték, mire Lisa már elkezdte a kezelést.

„Az orvos ezután gratulált nekem, ami nagyon zavart. Akkor sokkolt a dolog, de most úgy érzem, hogy a megfelelőbb reakció az lett volna, hogy „sajnálom” – mesélte Lisa, aki miután beszélt az orvossal, azonnal felhívta a férjét a kórház folyosójáról, hogy közölje vele a hírt.

„Ez idő alatt kemoterápián estem át, és egy hónappal korábban is elmondhatták volna, és elkerülhettem volna a második kemoterápiás kört, ha veszik a fáradságot, hogy elolvassák a saját patológiai jelentésüket” – mondta Lisa, hozzátéve, hogy még mindig küzd a kemoterápia utóhatásaival. „Egy évvel azután, ami velem történt, még mindig dühös vagyok. Tönkretették az egészségemet” – tette hozzá.

Az elkövetett hibának ugyanakkor hatalmas anyagi és érzelmi következményei is vannak Lisára és a családjára nézve, akik még mindig fizetik a kapott kezeléseket.

„Búcsúleveleket és leveleket írtam az unokáknak, akikkel soha nem találkozhatok, és az esküvőkre, amelyeken soha nem vehetek részt. Már azért is sajnálom a gyerekeimet, hogy keresztül kellett menniük egy olyan időszakon az életükben, amikor azt hitték, hogy elveszítik az anyjukat.”

Az orvosok végül megállapították, hogy Lisa lépe közel állt ahhoz, hogy megrepedjen, és a tömeg, amit rákos daganatnak véltek, csak a vérerek tömege volt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet