KezdőlapVilágAz édesanyával egy utas közölték, hogy a kislánya nem utazhatna első osztályon,...

Az édesanyával egy utas közölték, hogy a kislánya nem utazhatna első osztályon, mert „megzavarja a nyugalmat”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az anya a Redditen számolt be arról, hogy egy másik utas megszólította őt, amiért első osztályon utazott hároméves kislányával. A férfi azt mondta, sokat fizetett érte, hogy ne kelljen gyerekekkel körülvéve utaznia, és úgy érzi, megérdemli a nyugalmat. A nő azonban azzal érvelt, hogy a lánya végig nagyon jól viselkedett.

A házaspár úgy döntött, az első osztályon repülnek, mivel a férfi nemrég kapott fizetésemelést, és megengedhették maguknak. „A kislányom rövid élete során már sokszor repült, és mindig jól viseli a dolgot.” – magyarázta az édesanya. „A helyén marad, és szól nekünk, amikor mosdóba kell mennie, éhes, vagy valamilyen játékot akar. Most is ülve maradt és csendben játszott a repülés alatt, csak akkor állt fel, amikor mosdóba kellett mennie.”

De annak ellenére, hogy a kislány nem hangoskodott, és nem okozott semmilyen más problémát, egy másik utas mégis azt állította, hogy a gyerek jelenléte megzavarta a nyugalmát.

„Korábban szálltunk fel, mivel a férjem mozgássérült, és amikor egy másik első osztályú utas meglátott minket, dühösen nézett ránk.” – mesélte a nő.

„Nem sokkal azután, hogy a férfi leült, odajött egy légiutas-kísérő, és megkért, hogy mutassuk meg a beszállókártyánkat, hogy megbizonyosodjon róla, jó helyen ülünk. Megmutattuk neki, és azt mondta, minden rendben van.”

„Néhány perccel később egy második légiutas-kísérő is odajött, és ő is kérte, hogy megnézhesse a beszállókártyánkat. Megmutattuk neki, és ő is azt mondta, hogy minden rendben van” – írta a nő.

Nem sokkal a felszállás után a kislány elaludt a kifestő könyve mellett, és a nő férje is elaludt. „Én zenét hallgattam, amikor valaki megérintette a vállamat” – mesélte a nő. „Az a férfi volt, aki felszálláskor dühösen nézett ránk, és mielőtt szóhoz juthattam volna, közölte, hogy gyerekeknek nincs helyük az első osztályon, és át kell ülnünk az „igazi” helyünkre.

Rájöttem, hogy valószínűleg ő panaszkodott felszállás előtt, és mielőtt dühösebb lettem volna, úgy döntöttem, odahívok egy légiutas-kísérőt, hogy megoldja a problémát” – A nő ezután közölte ezt a férfival is, aki úgy tűnt, zavarba jött, de ottmaradt, és megvárta, amíg a személyzet egyik tagja odament hozzájuk, hogy tisztázzák a kérdést.

A légiutas-kísérő elmagyarázta neki, hogy a családnak valóban az első osztályon van helye, és megkérte, hogy üljön vissza a saját helyére, és ne zavarja őket tovább. A férfi ugyan eleget tett a felszólításnak, de amikor leszálltak, becsmérlően odaszólt az édesanyának, és közölte vele, hogy nem azért fizetett annyi pénzt, hogy az első osztályon is gyerekekkel legyen körülvéve.

„Az én lányom volt az egyetlen gyerek az első osztályon, nem viselkedett rosszul, és nem sírt, ezért először úgy gondoltam, nekem van igazam. De miután beszéltem erről a családommal, sokan azt mondták, hogy legközelebb a turista osztályon kell helyet foglalnunk, mert az emberek külön fizetnek azért, hogy az első osztályon pihenhessenek” – zárta a történetét az édesanya.

A legtöbb felhasználó azonban egyetértett abban, hogy a gyerekeknek ugyanúgy joguk van első osztályon utazni, mint bárki másnak. „Még ha sírt volna is a gyerek, az sem számított volna, mert fizettél azokért a helyekért, és jogod volt hozzájuk” – írta egy hozzászóló.

„Nincs korhatár vagy szabály, hogy a gyerekek ne utazhatnának első osztályon” – tette hozzá egy másik felhasználó is.

„Nem számít, hogy a gyerek jó utazó-e vagy sem. A nő fizetett azokért a helyekért” – védte az édesanyát egy újabb válaszadó.

Egy másik felhasználó szerint pedig sokkal nagyobb probléma, hogy a légitársaságok sokszor szétültetik a családokat, és szerinte nem lenne szabad külön ültetniük a gyerekeket a szüleiktől.

Egy újabb hozzászólás pedig szintén az édesanyát védte, mondván mindenkinek ugyanolyan joga van az utazáshoz. Azt is hozzátette, hogy természetes, ha a gyerekek türelmetlenek lesznek, de meg kell tanulni elviselni a zavaró körülményeket.

„Nincsenek gyerekeim, és nem is szeretnék, de a gyerekek is emberek, és ugyanannyi joguk van repülni – akár első osztályon is, ha a szüleik fizettek érte. Úgy tűnik, az egyetlen személy, aki problémát okozott azon a járaton, a panaszt tevő utas volt” – írta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet