KezdőlapVilágAz édesapa kénytelen volt eladni az autóját, hogy eltartsa a családját -...

Az édesapa kénytelen volt eladni az autóját, hogy eltartsa a családját – 15 év múlva megkapta ajándékba a születésnapjára

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A férfi megdöbbent, és alig tudott uralkodni az érzelmein, amikor a családja pontosan ugyanazzal az autóval lepte meg a születésnapjára, amelyet nehéz anyagi helyzetük miatt évekkel korábban el kellett adnia.

Dennynek egy fehér, 1959-es Edsel Ranger típusú autója volt, egyedi kékeszöld díszítéssel, amit minden évben elvitt autó kiállításra is – ezek a kiállítások voltak a legjobb emlékei a testvérével, akit később elveszített.

Az édesapa kénytelen volt eladni az autóját, hogy eltartsa a családját - 15 év múlva megkapta ajándékba a születésnapjára

Denny és a bátyja együtt dolgoztak az autón, és rengeteget kocsikáztak, így az mindenekelőtt szentimentális értéket képviselt a számára. De nemcsak Dennynek és néhai testvérének voltak különleges emlékei az autóval, a férfi gyerekei is imádták a közös kocsikázásokat, és a fia gyerekkorában gyakran segített a karbantartásban is. Igazi családi autó volt, ami mindenkinek sok örömet szerzett.

Sajnos Dennynek egy ponton nem volt más választása, mint eladni szeretett autóját, hogy eltartsa a családját a nehéz anyagi körülmények között. Bár a szíve is majd megszakadt bele, mégis rászánta magát erre a nehéz döntésre. „Ez volt az egyetlen lehetősége” – emlékezett vissza a férfi most már felnőtt fia.

Annak érdekében, hogy örökre megőrizzék az autó emlékét, Denny bekeretezett néhány fotót, és kiakasztotta azokat az irodájában. A gyönyörű autó emléke pedig valóban nem merült feledésbe, és évekkel később Denny fia megkereste az új tulajdonost, abban a reményben, hogy visszavásárolhatja tőle.

Az édesapa kénytelen volt eladni az autóját, hogy eltartsa a családját - 15 év múlva megkapta ajándékba a születésnapjára

Denny fia először 2018-ban vette fel a kapcsolatot az új tulajdonossal, de a férfi sajnos nem akart megválni az autótól. Ennek ellenére megőrizte Denny fiának adatait, arra az esetre, ha esetleg később meggondolná magát.

Három évvel később, valamivel a tulajdonos halála után, a felesége rábukkant egy cetlire, amelyet az autóról írt, és hirtelen eszébe jutott a története. Felhívta Denny fiát, és beleegyezett, hogy a család visszavásárolja tőle a járművet.

Denny fia összehívta a családot, hogy közösen döntsenek a kérdésben, de nem sokat kellett gondolkozniuk – mind egyetértettek abban, hogy vissza kell szerezniük az autót Dennynek.

Az édesapa kénytelen volt eladni az autóját, hogy eltartsa a családját - 15 év múlva megkapta ajándékba a születésnapjára

Denny 67. születésnapján a család összegyűjtötte a férfi unokáit, és a négy gyerek a garázs előtt állva egy különleges üzenetet adott át a nagyapjának kis kártyákon. A kártyákon a következő szöveg állt: „Mehetünk egy kört veled, nagypapa?”

Denny először azt hitte, hogy egy fűnyírót kap, de amikor kinyílt a garázsajtó, és megfordult, legnagyobb meglepetésére ott állt előtte szeretett autója, egy nagy, piros szalaggal a tetején. Ez volt élete legnagyobb meglepetése.

Denny alig tudta visszatartani a könnyeit, miközben körüljárta a hihetetlen ajándékot. „Ez biztosan csak egy vicc. Álmodom?” – kérdezte meghatottan.

Az édesapa kénytelen volt eladni az autóját, hogy eltartsa a családját - 15 év múlva megkapta ajándékba a születésnapjára

Denny még mindig az autóban gyönyörködve megköszönte a családjának a felbecsülhetetlen értékű ajándékot. „Köszönöm mindenkinek. Ez kész őrület” – mondta.

Az egyik lánya még azt is megjegyezte, hogy az autó semmit nem változott, és még azok a plüss dobókockák is megvoltak, amit a férfi évekkel korábban a visszapillantó tükörre akasztott. Denny beült, beindította a motort, és kiélvezte a pillanatot. Szeretett autója végre visszatért hozzá.

A fia szerint még napokig szinte sokkos állapotban volt, és alig tudta elhinni, hogy ez valóban megtörténik. Az autó számára több volt egyszerű járműnél, amivel eljuthatott egyik helyről a másikra, tele volt emlékekkel, és most lehetőséget kapott rá, hogy újabb emlékeket gyűjtsön immár felnőtt gyerekeivel és unokáival. Ugyanakkor kiállításokra is járhat vele, akárcsak a régi szép időkben.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet