KezdőlapVilágAz egész internet felsikoltott, amikor a 36 éves anya műfogsora nélkül mutatta...

Az egész internet felsikoltott, amikor a 36 éves anya műfogsora nélkül mutatta meg magát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 36 éves Alicia, aki Princess Glitterhead néven van jelen a közösségi médiában, műfogsorával és anélkül egyaránt gyönyörű. A négygyermekes édesanya nemrég igazi trendet indított útjára, amikor egy TikTok videóban megmutatta magát műfogsora nélkül, és másokat is arra biztatott, hogy tegyék ugyanezt.

Alicia videóját több mint 10 millióan nézték meg, és sokan követték a példáját.A nő a Buzzfeednek nyíltan mesélt arról, miért kellett ilyen fiatalon műfogsort kapnia.

@princxssglitterhead

Makeup wouldn’t look the same thrown on a wall😉😘#shapeshiftmakeup #iwin #catfishqueen #toothlessprincess #mua #OneStepCloser #getreadywithme #fyp

♬ Oops!…I Did It Again – Britney Spears

„Az első terhességem alatt a fogaim gyorsan romlani kezdtek. Körülbelül egy hét leforgása alatt kitörött mindkét szemfogam. Emlékszem, hogy az udvaron feküdtem, és úgy éreztem, vége van az életemnek. Már soha nem fognak tisztelni. Soha nem leszek csinos. Arra is gondoltam, hogy a férjem esetleg elhagyhat. Amikor feleségül vett még tökéletes volt a fogsorom, és egy évvel később már több fogam is hiányzott.” – emlékszik vissza Alicia.

„Egész gyerekkoromban soha nem volt egyetlen lyukas fogam sem, egészen 18 éves koromig.” – tette hozzá.

A fogászati problémák azonban nagyon is gyakoriak lehetnek terhesség alatt. A statisztikai adatok szerint a nők 60-75%-ának van fogínygyulladása terhesség alatt a hormonális változások miatt, és a lyukak kialakulásának is nagyobb a kockázata.

@princxssglitterhead

I dare you😘#toothlessprincess #noteethchallenge #smilewithoutteeth #withandwithoutteeth #toothlesssmile #SourPatchPrankFund #snapindentures #fypシ #🦷

♬ original sound – princessglitterhead

Alicia az első gyermeke születése után, 21 évesen veszítette el az első fogait – az első szemfoga egy hamburgerbe tört bele – és néhány évig hiányos fogsorral folytatta az életét. Rettegett a fogorvostól, és sokáig halogatta a kezelést. Inkább nem mosolygott, és elrejtette a fájdalmát. Később hiába próbálta meg kezeltetni a fogait, azok egyre csak tovább romlottak, és amikor 24 évesen a második kislányát várta, csak még több fogászati probléma merült fel.

Ekkor kezdte el a teljes restaurálást, a harmadik és negyedik terhessége alatt azonban tovább romlottak a dolgok, és 34 éves korában végül a teljes műfogsor mellett döntött, ami közel 17 000 dollárjába (5 millió forint) került.

Alicia most büszkén vállalja önmagát, és videóival az előítéletek ellen próbál küzdeni, valamint arra próbálja emlékeztetni az embereket, hogy nem kell szégyellniük a protézisüket.

„Nincs okunk szégyenkezni amiatt, hogy rendbe hoztunk magunkon valamit, ami javított az életminőségünkön. A gyerekeink olyan szülőket érdemelnek, akik mosolyognak rájuk. Megérdemeljük, hogy szeressenek és boldogok legyünk. Hatalmunkban áll meghozni ezt a döntést, ami a legjobb dolog, amit valaha tettünk önmagunkért.” – mondja.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet