KezdőlapVilágAz egyedülálló apa örökbefogadott egy kamasz fiút, akit magára hagytak a kórházban:...

Az egyedülálló apa örökbefogadott egy kamasz fiút, akit magára hagytak a kórházban: „Tudtam, hogy be kell fogadnom őt”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Tony 11 éves volt, amikor örökbefogadó szülei otthagyták egy kórházban, és soha nem mentek vissza érte. De két év múlva a fiú élete örökre megváltozott.

A 11 éves fiút örökbefogadó szülei egyszerűen egy kórházban hagyták. Ennek eredményeként Tony Mutabazi nevelőotthonokba került, és bizonytalan volt, hogy sikerül-e neki újra stabil otthont találni. De aztán jött Peter Mutabazi az észak-karolinai Charlotte-ból, és örökre megváltoztatta a kamasz fiú életét. Tony először 2 éves korában került nevelőotthonba, és a biológiai szüleiről nem sokat tudni, majd 4 évesen örökbe fogadta egy család. Ez a család azonban évekkel később egyszerűen úgy döntött, hogy lemond róla. Peter azonnal tudta, hogy a fiú apjának kell lennie.

Először nevelőszülőként fogadta be a kamasz fiút, mielőtt hivatalosan is örökbe fogadta volna. „A legkedvesebb, legokosabb gyerek, akivel valaha találkoztam” – mondta Peter a Good Morning America műsorának. „Az első naptól kezdve mindig „apának” nevezett. Komolyan is gondolta, és felnéz rám. Büszkén mondja az iskolában, hogy én vagyok az apja. Ezt szeretem benne.”

2018. január 16-án Peter, aki már korábban is fogadott be gyerekeket ideiglenes nevelőszülőként, kapott egy telefonhívást, és megkérdezték tőle, nem fogadná-e be néhány napra az akkor 11 éves fiút. Mivel már három éve fogadott gyerekeket nevelőszülőként, nem tudta visszautasítani a kérést. Amikor pedig meghallotta a fiú történetét, a könnyekig meghatódott. „Ezen a ponton már sírtam. Arra gondoltam, mégis ki képes ilyet tenni egy gyerekkel? Amint megtudtam, hogy a szülők lemondtak a jogaikról, és a fiúnak nincs hová mennie, tudtam, hogy magamhoz kell vennem őt” – mondta.

Tony története különösen közel áll Peter szívéhez, mivel sok párhuzamot talált a fiú és a saját élete között. Ugandában nőtt fel, de 10 éves korában elmenekült otthonról, ahol állandó bántalmazásnak volt kitéve. Később azonban rátalált arra a „szülő figurára”, aki segített neki az iskolás évek alatt. „Ő lett a támogatóm, a családom. A legnagyobb szegénységben nőttem fel. Senki nem mondta, hogy merjek álmodni, és azt éreztették velem, hogy nincs jövőm” – mesélte Peter.

Végül az Egyesült Államokba költözött egy jobb élet reményében, és megszerezte az állampolgárságot. A World Vision United States nonprofit szervezetnél végzett munkájában találta meg az életcélját, amely kiszolgáltatott, rászoruló gyerekeknek segít. Eddig több mint 12 gyereket fogadott be ideiglenes nevelőszülőként. De amikor találkozott Tonyval, tudta, hogy örökre az apja akar lenni. „Megvolt hozzá a helyem, az erőforrásaim, szóval nem volt okom elküldeni őt. Meg akartam tenni valakiért azt, amit annak idején értem is megtett valaki.”

Peter végül hivatalosan is örökbe fogadta Tonyt. A bíróságon a családja és a barátai is jelen voltak.

„Tonynak volt néhány problémája a traumák miatt, hogy kétszer is elhagyták, és nevelőotthonokba került, így Peter tudta, hogy ha egyszer befogadja őt, annak valóban örökre kell szólnia” – mondta Jessica Ward, a szociális munkás, aki segített Tony örökbefogadásánál. „Peter története gyönyörű és elképesztő. Mivel ő is körülbelül ennyi idős volt, amikor hasonló dolgok történtek az életében, úgy érzem, könnyebben egymásra találtak Tonyval.”

Apa és fiú között hihetetlen kötelék alakult ki, és sok időt töltenek együtt: filmet néznek, olvasnak, társasjátékokat játszanak, vagy éppen kerékpároznak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet